הצעת חוק: פרילאנסרים יקבלו פנסיה והבראה
לפי ההצעה, שהוגשה ביוזמת לשכת ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים והבינוניים, פרילאנסר אשר 75% מעבודתו נעשה אצל אותו מזמין השירות - ייהנה מתנאים סוציאליים כמו שכיר
פרילאנסרים יזכו לתנאים סוציאליים בדומה לשכירים - כך עולה מהצעת חוק שהגישו ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה), יריב לוין (ליכוד) ועוד, ביוזמת לשכת ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים והבינוניים, להב. עתה צריכה הצעת החוק לעבור לאישור המליאה בקריאה טרומית בחודשים הקרובים. אישור ההצעה יביא, קרוב לוודאי, לייקור עלויות ההעסקה של פרילאנסרים.
לפי הצעת החוק, פרילאנסר אשר 75% מעבודתו נעשית אצל אותו מזמין השירות ייהנה מחוק הגנת השכר שאוסר הלנה וקובע את אופן הצגת תלוש השכר, חוק שכר מינימום, יחול עליו צו ההרחבה שקובע הפרשות חובה לפנסיה, ויקבל השתתפות בדמי נסיעה ודמי הבראה. כמו כן יחול על הפרילאנסרים שעות חוק עבודה ומנוחה, הקובע את חישוב השעות הנוספות ואת ימי העבודה.
לדברי עו"ד יהודה טלמון, "עובדים פרילנסרים רבים כמו מתרגמים ועובדי קולנוע וטלוויזיה כמו עורכי וידאו, צלמים ועוד, עובדים רוב הזמן מול מזמין שירות עיקרי אחד, אך לא זכאים לשום הגנה חוקית של עובדים או לזכויות סוציאליות".
בהסבר להצעת החוק נכתב כי ההבחנות המסורתיות בין עובד שכיר מצד אחד לקבלן עצמאי מצד שני אינן נותנות מענה הולם להתפתחות מעמד ביניים של הפרילאנסר שעיקר עבודתו היא אצל מזמין שירות יחיד. אדם כזה דומה במידה רבה לעובד שכיר אולם לא נקשרים בין המזמין לבינו יחסי עובד מעביד. כתוצאה מכך, נכתב, גדל והולך מספרם של עובדים, במעמד של משתתף חופשי, אשר הם משוללי זכויות סוציאליות בסיסיות.
שלי יחימוביץ'
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים