ילדותי: אושר הסדר נושים בכפוף לכמה תנאים
השופטת ורדה אלשייך אישרה את ההסדר לרשת בגדי הילדים, וכעת נותר לראות האם המשקיע אבנר יהודאי יסכים לעמוד בתנאים שהוטלו עליו או יבטל את הצעתו
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשייך, אישרה הבוקר (ה') את הסדר הנושים לרשת בגדי הילדים,ילדותי. זאת, בכפוף לתנאים מסויימים שעל המשקיע, אבנר יהודאי, לעמוד בהם. עתה נותר להמתין ולראות האם יהודאי יסכים לעמוד בתנאים או יבטל את הצעתו. התנאי המרכזי שקבעה השופטת הוא שכ-28% ממניות רשת בגדי הילדים יישארו בידי הנאמן, עבור הנושים.
עוד בפרשה:
- ביהמ"ש האריך את צו הקפאת ההליכים לילדותי
- "טייקונים חייבים מיליארדים ולנו לוקחים את הבית"
- בקשה לאישור הסדר נושים מתוקן לילדותי
בהחלטתה כתבה השופטת: "לא אוכל להניח עטי, בלא הערה נוספת בעניין אפשרות אותה נעשו כל הניסיונות למנוע, של קריסת הצעת ההסדר והיקלעות החברה לפירוק, אשר יביא לקץ דרכה כ"עסק חי".
"אכן, אין להקל ראש באף מקרה בו בא מפעל חיים אל סיומו בקריסה, תוך הותרת "אדמה עסקית חרוכה" בעקבותיו; ואין ספק, כי בכדי לנסות ולמעט ככל האפשר במקרים כאלו, בא לעולם הכלל הגדול והמנחה, של העדפת השיקום, במידת האפשר, על הפירוק. אלא, שאף כלל גדול זה, אינו נטול חריגים, ולא תמיד ניתן, למרבה הצער, להציל כל חברה קורסת.
"דברים אלו מקבלים משנה תוקף כאשר עסקינן בריבוי קריסות אשר לא נגרמות בהכרח בשל טעויות בשיקול דעתם העסקי של המנהלים, אלא גם ובעיקר על רקע מצב בעייתי של שוק רווי לעייפה בפירמות ומותגים, שהתחרות בו קשה בלאו הכי - קל וחומר על רקע תחרות קשה מארצות חוץ, משבר כלכלי מתמשך ושוק מתכווץ".
לאחר שנתנה החלטתה הוסיפה השופטת: "פעם נוספת, "עובר הכדור למגרשו של המשקיע": האם ליטול לידיו את החברה בתנאים דנן, או שמא לבחור לסגת מהצעתו, על כל המשתמע מכך לגבי גורלם של החברה ובעלי המניות שלה, באורח אשר יוכיח כי לא שיקולים עסקיים לגיטימיים עמדו לנגד עיניו, אלא השגת תכלית המנוגדת לדיני חדלות הפרעון, בדרך לא דרך.
"לשון אחר, נותרה אך סוגיה אחת שהיא עניינו של המשקיע והיא מסורה להכרעתו, באופן שיכריע גם את גורל החברה. בעלי המניות הסכימו לכל התנאים הנזכרים, ועתה צריך אף המשקיע להסכים שלא לדלל את המניות הנותרות בידי בעלי המניות, כשהן משועבדות בידי הנאמן, לטובת הנושים".
בהחלטתה בשבוע שעבר, לדחות את הסדר הנושים במתכונתו הראשונה, הביעה השופטת אלשייך חשש, כי הצעת ההסדר לא נראית לה אלא "כהסדר הצלה לבעלי המניות כדי להחזיר אליהם בנזיד עדשים את החברה".