הלמ"ס: ההידרדרות במשק נמשכת - אך מתמתנת
הייצור התעשייתי ירד ב-7.8% באפריל-מאי לעומת 12.2% בחודשיים הקודמים; יצוא הסחורות ללא יהלומים עלה ב-1.4% - לראשונה השנה; ומדד פדיון המסחר הקמעוני - המהווה מדד מובהק להיקף הביקושים בשוק המקומי - עלה ב-4.1%
נמשכות הירידות בפעילות הכלכלית במרבית ענפי המשק השונים, אולם בקצב איטי יותר מזה שנרשם בחודשים הקודמים. כך מתברר, זה החודש השלישי ברציפות, מלקט האינדיקטורים הכלכליים לתקופה אפריל-יוני שמפרסמת היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. וזו תמונת המשק כפי שהיא משתקפת מהנתונים(כל הנתונים הם נתוני מגמה, במונחים שנתיים):
מדד הייצור התעשייתי - ירד בחודשים אפריל ומאי ב-7.8%, בהמשך לירידה גדולה יותר של 12.2% בחודשיים הקודמים. בייצור של תעשיות ההיי-טק נרשמה בתקופה זו ירידה של 4.2% ואילו בתעשיות המסורתיות, כמו מזון, טקסטיל, עץ ונייר, נרשמה ירידה של 5.4%.
יצוא הסחורות (ללא יהלומים) - עלה בתקופה הנסקרת לראשונה השנה בשיעור שנתי קל של 1.4%, לאחר ירידה חדה של 25.3% בשלושת החודשים הקודמים. גם בייצוא התעשייתי נרשמה בתקופה זו עלייה בשיעור דומה.
יבוא חומרי הגלם (ללא יהלומים וחומרי אנרגיה) - היכול להעיד על הצפוי בפעילות התעשייה בחודשים הבאים, ירד בתקופה הנסקרת ב-14.5%, בהמשך לירידה חדה הרבה יותר של 47.4% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.
מדד הפדיון בענפי המסחר והשירותים - ירד בחודשים אפריל ומאי ב-1.2%, לאחר ירידה של 6.9% בחודשיים הקודמים. הירידה הגדולה ביותר (4.2%) נרשמה בפדיון של ענף המסחר הסיטונאי. לעומת זאת, הפדיון של המוסדות הפיננסיים ושירותי הביטוח גדל ב-14%.
מדד פדיון המסחר הקמעונאי - המהווה מדד מובהק להיקף הביקושים בשוק המקומי, עלה בחודשים אפריל ומאי ב- 4.1%, בהמשך לעלייה של 0.5% בחודשיים הקודמים.
מכירות רשתות השיווק - המהוות כשליש מסך הפדיון של המסחר הקמעונאי, עלו בתקופה הנסקרת ב-5.1%, בהמשך לעלייה של 4.2% בשלושת החודשים הקודמים. מדד המכירות של רשתות המזון עלה בתקופה זו ב-4.9%, בהמשך לעלייה של 2.7% בשלושת החודשים הקודמים.
מספר לינות התיירים בבתי מלון - ירד בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 12.9%, בהמשך לירידה של 20.8% בשלושת החודשים הקודמים.
אבטלה - שיעור הבלתי מועסקים במשק הסתכם במאי ב-8.4% מכוח העבודה האזרחי, שהם כ-250 אלף מובטלים.