ארה"ב: טננבאום הורשע בהפרת זכויות יוצרים
ג'ואל טננבאום, הסטודנט בן ה-25 שנתבע על ידי חברות המוזיקה על הורדה והפצה בלתי חוקית של מוזיקה, הורשע ביום ה' על פי הודאתו בהפרת זכויות יוצרים. הוא ישלם לחברות התקליטים פיצוי של 675,000 דולרים
מדובר במקרה השני של תביעה אישית כנגד משתף קבצים, שמגיע לכדי משפט בארצות הברית. טננבאום נתבע על ידי חברות התקליטים שמאשימות אותו שהוריד 30 שירים ואומרות כי בפועל הפיץ יותר מהכמות הזאת. לפני חודש נדחה בארה"ב עירעורה של ג'אמי תומס, אם חד הורית שילדיה הורידו מוזיקה - ונפסק כי עליה יהיה לשלם פיצויים בסך 1.92 מיליון דולר לחברות התקליטים.
צ'רלס נסון, פרופסור למשפטים בהארווארד שמייצג את טננבאום, אמר כי מרשו, סטודנט לפיזיקה, החל להוריד מוזיקה כאשר היה נער. לדבריו, טננבאום ניצל את היתרונות של רשתות שיתוף קבצים שמאפשרות לחלוק קבצים עם זרים. "הוא היה ילד שנהג כמו ילדים בגילו, ואהב מוזיקה וטכנולוגיה", אמר נסון.
חברות התקליטים לא אימצו הטכנולוגיה
עוד אמר נסון בעבר כי חברות המוזיקה נהנו מההצלחה במשך עשורים אבל לא אימצו בזמן את הטכנולוגיה והיתרון שהציעה הרשת. "האינטרנט היא לא באשמת ג'ואל", אמר נסון, "האינטרנט נסחפה פנימה באופן דומה למכוניות שנסחפו לתעשיית הכרכרות".
נסון, שטוען כי מסע התביעות של איגוד תעשיית המוזיקה (RIAA) אינו חוקתי, מתכנן להפוך את המקרה של טננבאום למקרה מייצג. לא מן הנמנע שטננבאום הודה במעשיו בכוונה - כדי לזרז את דווקא את תהליכי הערעור, שמטרתם תהיה להביא את העניין לדיון עקרוני בבית המשפט העליון של ארצות הברית.
מנגד, טים ריינולדס, אחד מעורכי הדין של תעשיית המוזיקה אמר שלאנשים כמו טננבאום חלק משמעותי בהפסד של התעשייה ושל העובדים בה. ריינולדס טען כי טננבאום הוריד באופן עקבי שירים מבית הוריו ולאחר מכן מחדרו באוניברסיטה.