דיווח: פתח יעדכן מצעו נגד הכרה בישראל כיהודית
העיתון "אל-ווטן" פרסם פרטים מטיוטת המצע המדיני של פתח, שתועלה להצבעה בוועידת התנועה השבוע. בין היתר קוראת הטיוטה לחזק המאבק בהתנחלויות, גדר הבטחון ו-"ייהוד ירושלים" ומציעה להחזיר את הטיפול בסכסוך לאו"ם - אם ייכשל המו"מ. זאת, כדי למנוע מצב של "לא שלום ולא מלחמה"
תנועת פתח תבקש במהלך הוועידה הכללית שתתקיים השבוע בבית לחם לעדכן את מצעו המדיני נגד הגדרתה של ישראל כמדינה יהודית - כך דיווח הבוקר (שבת) העיתון הסעודי "אל-ווטן". מפרטים שהגיעו לעיתון על טיוטת המצע המוצע, עולה כי פתח מעוניין "לחזק את המאבק נגד ההתנחלויות, גדר הבטחון ו-'ייהוד ירושלים' באמצעים אזרחיים ובאמצעי אלימות מוגבלים".
הטיוטה כוללת סעיפים חדשים שמטרתם להוציא את המשא ומתן עם ישראל מהקיפאון. הטיוטה תומכת בהקמת מדינה פלסטינית דמוקרטית מאוחדת ותומכת באפשרות להכריז על עצמאות חד-צדדית בגבולות 67' - אם ייכשל המשא ומתן. בניסיון למנוע מצב של "לא מלחמה ולא שלום", תומכת הטיוטה להטיל על האו"ם ומועצת הביטחון את הטיפול בסכסוך הישראלי-פלסטיני.
באשר לסוגיית הפליטים, מציעה הטיוטה "לממש את הסוגייה על-פי החלטה 194 של האו"ם" והיא דוחה את הקריאה להכיר בישראל כמדינה יהודית. החלטה 194 של עצרת האו"ם מדצמבר 1948 עוסקת בנושאים שונים הנוגעים בארץ ישראל, וסעיפה המרכזי (סעיף 11) עוסק בבעיית הפליטים הפלסטינים. "הפליטים אשר ברצונם לשוב לבתיהם ולחיות בשלום יורשו לעשות זאת במועד המוקדם ביותר האפשרי מבחינה מעשית. בעבור רכושם של אלה אשר יעדיפו לא לעשות כן ישולמו פיצויים לפי עקרונות המשפט הבינלאומי ... על ועדת הפיוס לסייע לשיבתם למולדת, יישובם מחדש וכן לשיקום הכלכלי והחברתי של הפליטים", נכתב בהחלטה.
לא לדחות המו"מ על סוגיות הליבה
"יש להתעקש לקבוע לוח זמנים למשא ומתן, להפסיק את ההתנחלויות וזאת כתנאי לחידוש המשא ומתן. יש לסרב לדחיית המשא ומתן על ירושלים ובעיית הפליטים או כל אחת מסוגיות פתרון הקבע", נכתב בטיוטה שבה נאמר גם כי "יש לפעול לפתיחת ערוץ אסטרטגי מול איראן". עוד קוראת הטיוטה להגברת המאמץ הבינלאומי להחרמת ישראל ולמניעת נורמליזיציה עמה כל עוד הכיבוש נמשך.
בתוך כך, נמשכים המאמצים של אנשי תנועת פתח ברצועת עזה לצאת לוועידה. פתח טוען כי בימים האחרונים
הצליחו 27 מאנשיו להימלט מעזה. בחמאס הצהירו שלא יאפשרו ל-450 צירי הוועידה הנמצאים ברצועה לצאת ממנה, אלא אם הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, ישחרר את 900 אסירי חמאס הכלואים בבתי הכלא של הרשות. בהתייחס לחברי הוועידה שהצליחו לצאת מהרצועה, נמסר ממשרד המשפטים של חמאס כי הם "יועמדו לדין מיד עם שובם לרצועה".
בכיר מצרי טען לפני כשבועיים כי המתיחות בפתח לקראת הכינוס השפיע לרעה על שיחות הפיוס עם חמאס. בשיחה עם ynet אמר הגורם כי המתווכים שהגיעו מקהיר לשטחים נתקלו בעקשנות מצד שני הצדדים, ובעיקר של נציגי הפתח. בהקשר לסכסו הפנים פלסטיני, קובעת הטיוטה כי יש "להתניע דיאלוג לאומי כולל סביב מטרות המאבק הפלסטיני, האסטרטגיה שלו והכלים שלרשותו, ולקבוע עמדה המונעת מאבק פנימי".