פשוט וקל: מאפי בצק עלים במילוי בטטה וטימין
משולשים של בצק עלים שממולאים במחית בטטות מתקתקה, בניחוח של עלי טימין טריים. אורן בקר במתכון מתכון פשוט וקל שישמח את כל מי שאוהב בטטות
משולשי בצק עלים במילוי בטטה וטימין
מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"
המרכיבים (30 משולשים):
1/2 ק"ג בצק עלים
3 בטטות
1 כף עלי טימין טריים
קורט מלח
סוכר דמררה
1 ביצה טרופה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- שוטפים את הבטטות, מניחים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים את הבטטות כ-15-20 דקות על אש גבוהה, עד שהן מתרככות.
- מוציאים את הבטטות מהמים ומניחים להן להתקרר מעט. לאחר שהבטטות התקררו, חוצים אותן לאורך, מוציאם את התוך שלהן בעזרת כף ומעבירים לקערה. מועכים את הבטטות בעזרת מזלג, מוסיפים את טימין ואת המלח ומערבבים.
- פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים אותו לקוביות בגודל 10X10 ס"מ.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים מעט ממלית הבטטות במרכז כל קוביית בצק, מקפלים כל ריבוע בצק לצורת משולש, מורחים ביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר חום. מושחים את המאפים בביצה טרופה בעזרת מברשת מתאימה.
- מסדרים את המאפים על מגש שרופד בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפים תפוחים וזהובים.
צילום: יעל גרטי
מומלצים