וישיסואז: התשובה הקרירה לחום יולי-אוגוסט
יש לו שם צרפתי, אבל הוא נולד בארה"ב, הוא קל מאוד להכנה ומתאים לימים חמים כמו אלו שעוברים עלינו לאחרונה. הוישיסואז - מרק קר, עדין וטעים שמתאים למי שמחפש מתכוני מרק קר ונמאס לו מהצזיקי ומהגספצ'ו
וישיסואז - מרק קר של כרשה ותפוחי אדמה
המרכיבים:
3 כרשות בינוניות
3 תפוחי אדמה בינוניים
25 גרם חמאה
2 עלי דפנה
2 גבעולי פטרוזיליה
1 מכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- חותכים את השליש העליון של הכרשות ונפטרים ממנו. חותכים את הכרשות למקטעים קצרים ושוטפים היטב תחת מים זורמים. מניחים במסננת לייבוש.
- ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הכרשה. מטגנים כמה דקות על אש קטנה תוך ערבוב. בינתיים, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
- כשהכרשה מתרככת (אסור להשחים אותה), מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ויוצקים לסיר1 ו-3/4 ליטר מים. מוסיפים לסיר את עלי הדפנה ואת הפטרוזיליה, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-40 דקות ברתיחה עדינה, עד שהירקות רכים מאוד.
- מכבים את האש, מוציאים מהסיר את גבעולי הפטרוזליה ואת עלי הדפנה ונפטרים מהם. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט. אם רוצים מרק חלק מאוד, מסננים אותו דרך מסננת דקה לתוך סיר אחר.
- מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים על אש קטנה כמעט עד שהמרק רותח. מורידים את הסיר ומהאש, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים את המרק לטמפ' החדר ומעבירים למקרר למשך מספר שעות, עד שהמרק קר מאוד.
- בהגשה, מטפטפים מעט שמנת מתוקה וכמה טיפות שמן זית על פני המרק.
צילום: לירון אלמוג
מומלצים