נחטפות במהירות: לביבות חצילים קלויים ולבנה
יעל גרטי מזמינה אתכם להכין לביבות אפויות מחציל קלוי, לבּנה ופטרוזיליה או כוסברה. נשנוש בריא וטעים לארוחת הצהריים או הערב
ריח של חצילים קלויים על האש בעת הכנתם יכול להעביר אותי על דעתי. יחד עם לבּנה ופטרוזיליה או כוסברה הופכים כאן החצילים ללביבות אפויות, קלות הכנה, בריאות וטעימות מאוד. אם אתם אוהבים חצילים קלויים – הלביבות האלה ישמחו אתכם.
לביבות אפויות נוספות:
לביבות חצילים קלויים ולבּנה
כיצד בוחרים חצילים? על החציל להיות קל-משקל, חף מכתמים ושקעים- ורצוי שקצה גבעולו יהיה ירוק ורענן במיוחד, מה שיעיד על טריותו.
חשוב מאוד להניח לחצילים הקלויים להגיר נוזלים במסננת, במשך שעה לערך, אחרי הקלייה. כשמשמנים את נייר האפייה בשמן זית, יש לעשות זאת בעזרת הידיים – ולא בעזרת נייר מגבת, שסופג את השמן.
אפשר להגיש את הלביבות עם רוטב יוגורט, שום ושמיר, רוטב טחינה ויוגורט - או כל רוטב אחר.
המרכיבים (ל-16 לביבות גדולות):
3 חצילים בינוניים-גדולים
1 חב' (250 גרם) לבּנה בקר/צאן טבעית 5% (ללא שמן זית או זעתר)
1/2 חב' פטרוזיליה או כוסברה טריה, שטופה, מיובשת (במגבת או במייבש חסה) וקצוצה דק
1 ביצה L, טרופה
מלח
פלפל שחור גרוס גס או פלפל ארבעת הצבעים גרוס
6-7 כפות קמח לבן
לשימון הנייר: שמן זית
עזרים: נייר כסף, נייר אפייה, מרית שטוחה
(צילום: דן פרץ)
אופן ההכנה:
- עוטפים כל חציל בשלוש שכבות של נייר כסף. מניחים חציל על להבה חזקה וקולים 8 דקות מכל צד (הופכים בעזרת מלקחיים או 2 כפות). מסירים מן האש ומניחים לצינון בן 10-20 דקות על גבי צלחת.
- כשהחצילים הצטננו מסירים את נייר הכסף בעדינות, מניחים את החציל על גבי צלחת נקיה, חוצים ומרוקנים את בשרו בעזרת כף. מעבירים למסננת מעל קערה או בכיור, להגרת נוזלים במשך 45-60 דקות. מדי פעם מנערים את המסננת מעל הכיור, לשחרור נוזלים מתוכה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, משומן בנדיבות בשמן זית.
- כשהחצילים סיימו להגיר נוזלים מעבירים לקערה, מועכים בעזרת מזלג, מוסיפים לבנה, פטרוזיליה או כוסברה, ביצה טרופה, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים כ-6-7 כפות קמח ומערבבים עד להִטמעות.
- נוטלים כף גדושה מהעיסה ומניחים על גבי נייר האפייה. ממלאים כך את התבנית, תוך שמירה על מרחק של 2 ס"מ בין לביבה ללביבה. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות. מוציאים, הופכים את הלביבות לצדן השני בעזרת מרית שטוחה וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד להשחמה מספקת של שני הצדדים. מוציאים ומגישים מיד.
צילומים: דן פרץ. לאתר שלו הקליקו כאן
צילום: דן פרץ
מומלצים