שתף קטע נבחר

 

60 ח"כים תמכו ואישרו את חוק מופז; 43 התנגדו

אחרי המבוכה בשבוע שעבר, הקואליציה רשמה הישג והעבירה בקריאה שנייה ושלישית את החוק המאפשר לשבעה מחברי סיעה מסוימת להתפלג ולהצטרף לסיעה אחרת

בעתיד יהיה קל יותר לפרק את סיעות הבית. שבוע אחרי שלא הספיקה להביא להצבעה את "חוק מופז", התקיים היום (ב') דיון פגרה מיוחד בכנסת. הקואליציה רשמה הישג נוסף לזכותה, כאשר הצליחה להעביר את החוק בקריאה שנייה ושלישית, ברוב של 60 מול 43 מתנגדים. החוק מאפשר לשבעה מחברי סיעה מסוימת להתפלג ולהצטרף לסיעה אחרת.

 

מפלגת קדימה, שנתניהו שואף לפצלה באמצעות החוק החדש, מיהרה להגיב על אישור החוק. "חוק פילוג הליכוד עבר ועמו המסר כי נתניהו ראש ממשלה חלש, שנדרש לאיים על שריו, לקנות את אמון שותפיו בכספי ציבור - כל זאת על מנת לשמור על הישרדותו הפוליטית", מסרו אנשי המפלגה.


ההצבעה במליאת הכנסת (צילום: גיל יוחנן) 

 

החוק אמנם קרוי על שמו של ח"כ שאול מופז (קדימה),

אך לפי דבריו מלפני שבוע - נראה כי הוא לא מתכוון לנצלו בקרוב. "אדוני ראש הממשלה, אני רוצה להזכיר לך שישראל היא מדינה דמוקרטית. אדוני לא חי בקובה ואזרחי ישראל אינם אזרחי צפון קוריאה", אמר במליאת הכנסת. "אני מנסה להבין איך אדם כמוך, אינטליגנטי, משכיל, שלמד במדינה המקדשת את ערכי הדמוקרטיה, מרשה לעצמו להביא להצבעה חוק שכזה. אין לי תשובה. אולי זה מפני שאתה חש שהכל מותר לך. אולי זה מפני שהגעת למסקנה שאתה חייב לשרוד בכל מחיר".

 

ביום רביעי שעבר משכה האופוזיציה את הדיון ב"חוק מופז" עד ליציאה לפגרה, ולכן לא הובא להצבעה. בהמשך היום תיערך ההצבעה החוזרת על הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל, במקום זו שנדחתה ברגע האחרון לפני שבועיים, לאחר שהתברר שלקואליציה אין רוב. בעקבות ההצבעה ההיא איים ראש הממשלה בנימין נתניהו כי יפטר שרים וסגניהם שלא יתמכו ברפורמה בכנסת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מופז. תקף את החוק הנושא את שמו
צילום: דודי ועקנין
מומלצים