פרקליטי אולמרט: לערוך שימוע בפני גורם חיצוני
במכתב ליועץ המשפטי לממשלה, מבקשים הפרקליטים של ראש הממשלה לשעבר לערוך לו שימוע בפני שופט בדימוס. הם הזכירו את הגשת כתב האישום נגד מתאמת קשרי החוץ של אולמרט וטענו: "לאמיתו של דבר, הוגש כנגד מר אולמרט כתב אישום, בו מצוינת גברת ריסבי-רז כנאשמת"
פרקליטיו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, משנים את עמדתם: לאחר שלפני כשלושה שבועות הודיעו כי הם מוותרים על השימוע, הם ביקשו היום (ג') מהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לקיים שימוע בפני גורם חיצוני אובייקטיבי, למשל שופט בדימוס.
במכתב למזוז, הזכירו עורכי הדין אלי זהר, יהודה ויינשטיין, נבות תל-צור ורועי בלכר, את כתב האישום שהוגש נגד רייצ'ל ריסבי-רז, מתאמת קשרי החוץ של אולמרט, שבעקבותיו הם ויתרו על השימוע. "הגשת כתב האישום כחודש ימים לפני המועד שנקבע לקיום השימוע בעניינו של מר אולמרט, באה בהמשך ישיר למסכת פעולות ומהלכים שננקטו על ידכם בחקירותיו של מר אולמרט, אשר היה בה כדי לפגום באופן קשה בתקינות ההליכים ולכרסם באמונתנו כי ניתן יהיה לקיים בפניכם שימוע כהלכתו", הם כתבו.
בנוסף כתבו פרקליטיו של ראש הממשלה לשעבר, כי כאשר הוגש כתב האישום נגד ריסבי-רז בפרשת "ראשונטורס", "הצעד לא איפשר עוד להבליג על התנהלות ראשי מערכת האכיפה כלפי מר אולמרט, שכן היה בו כדי לשלול, הלכה למעשה, את זכות השימוע של מר אולמרט. לאמיתו של דבר, הוגש כנגד מר אולמרט כתב אישום, בו מצוינת גברת ריסבי-רז כנאשמת".
בסיום המכתב, בו מתחו ביקורת על היועץ המשפטי, כתבו הפרקליטים: "הואיל ומדובר בזכות העומדת למר אולמרט על פי חוק, הואיל ואין בכוונתנו לוותר על זכות המוקנית למר אולמרט בדין, ואיננו רואים כל הצדקה כי זכות זו תישלל ממנו, אנו מציעים לערוך את השימוע בפני דמות אובייקטיבית ונטולת פניות,
שתהווה גורם ממליץ בכל הקשור לכתב אישום זה. 14. לפיכך, הצעתנו היא לקיים את השימוע בפני שופט בדימוס או בפני כל הרכב חיצוני אחר שתראו לנכון למנות לעניין זה, אשר יעביר אליך את המלצתו".
עוד כתבו עורכי הדין למזוז: "אנו מצפים ממך לשקול בחיוב הצעה זו, אשר יש בה כדי לענות על המצב שנוצר, הטומן בחובו סכנה של ממש למראית פני הצדק, ופוגע באופן ממשי, בזכותו של מר אולמרט לשימוע הולם וראוי".