ארה"ב: קלינטון לא דן בנושא הגרעין בצפון קוריאה
גורם רשמי בוושינגטון אמר כי אין קשר בין ביקורו של קלינטון בצפון קוריאה לבין נושא הגרעין. הוא ציין כי הנשיא לשעבר נסע לפיונגיאנג רק לאחר שהובטח לו שהעיתונאיות ישוחררו, וכי בדיונים עם קים ג'ונג איל לא עלה דבר מלבד שחרור השתיים
בכיר בוושינגטון אמר הלילה (ד') כי המשפחות של שתי העיתונאיות האמריקניות ששוחררו מצפון קוריאה, הן שביקשו מהנשיא לשעבר ביל קלינטון שייסע למענן לפיונגיאנג. לבקשת המשפחות הצטרף גם סגן הנשיא לשעבר, אל גור.
הגורם אמר כי משימתו של קלינטון לא כללה דבר מעבר לדיונים על שחרור העיתונאיות לורה לינג ואיונה לי.
"הממשלה בצפון קוריאה הסכימה מראש ששתי העיתונאיות ישוחררו לבקשתו של ביל קלינטון", אמר הגורם. לדבריו, הממשל בפיונגיאנג גם הסכים מראש כי הביקור לא יהיה קשור לנושא הגרעין. הגורם שיבח את קלינטון על "עבודה טובה" לטובת שחרורן של העיתונאיות, ואמר שמשפחותיהן יכולות לחוש רווחה.
יחד עם זאת, אמר הגורם כי וושינגטון תמשיך במדיניות הסנקציות על פיונגיאנג ואמר כי "צפון קוריאה תהפוך ליותר מבודדת אם תמשיך בפעולותיה המתגרות".
במהלך הלילה המריא קלינטון מצפון קוריאה ועימו שתי העיתונאיות ששוחררו. מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג איל, הסכים לחון את השתיים בתום הפגישה עם קלינטון.
סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית דיווחה כי קלינטון, שהגיע לביקור מפתיע במדינה המבודדת, סעד עם קים בפיונגיאנג. כמו כן דווח כי הנשיא האמריקני לשעבר העביר מסר מילולי מהנשיא האמריקני הנוכחי, ברק אובמה - דבר שהוכחש על ידי הממשל בוושינגטון.
שתי האמריקניות, עיתונאיות בתחנת הטלוויזיה של סגן נשיא ארה"ב לשעבר, אל גור, נעצרו ב-17 במארס ליד הגבול עם צפון-קוריאה. הן הואשמו בחצייה בלתי חוקית מסין, שם שהו במסגרת עבודתן העיתונאית. הן נידונו ל-12 שנות מאסר עם עבודות פרך.
פרשת מעצרן ומשפט הבזק שנערך להן הסעירה את ארצות-הברית והעולם, והעמיקה עוד יותר את התסכול והזעם כלפי פיונגיאנג.