צ'פאטי בבית - כל אחד יכול
אוכל הודי הולך לא רק עם אורז. במטבח ההודי יש מגוון רב של לחמים שמתשלבים נהדר עם האוכל המתובל. הצ'פאטי הוא אחד הקלים יותר להכנה. רינה פושקרנה ממסעדת טנדורי מדגימה איך מכינים בבית
צ'פאטי - לחם הודי ביתי
המרכיבים:
1 כוס קמח מלא
קורט מלח
1/2 כוס מים
כלים: מחבת כבדה, מלקחיים
אופן ההכנה:
- לשים את הקמח, המלח והמים לבצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים. מניחים כדור על משטח עבודה מקומח ומרדדים אותו בעזרת במערוך לעיגול קטן.
- מחממים היטב מחבת כבדה על להבה גבוהה.
- אופים את העיגול על המחבת - ללא שמן, כמה שניות מכל צד עד שמתחילות להיווצר בו בועות אוויר קטנות.
- בעזרת מלקחיים מניחים את הצ'אפטי ישירות על להבת הגז במשך כמה שניות עד שהוא מתנפח. מורידים מהאש, מניחים בצלחת ומגישים.
רינה פושקרנה היא הבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: יהונתן צור
מומלצים