השופט נגד הפרקליטות: ה"מרעיבה" תישאר בבית
בית המשפט החליט להשאיר על כנו את מעצר הבית במאה שערים של האם הנאשמת בהתעללות בבנה. בפרקליטות מסכימים למעצר בית אך דורשים שהאם תשהה מחוץ לביתה ולשכונה, ושוקלים לערער לבית המשפט העליון
"האם המרעיבה" תישאר בבית, עד להודעה חדשה.
בית המשפט המחוזי בירושלים החליט הבוקר (יום ו') להשאיר על כנו את מעצר הבית של האם הנאשמת בהתעללות בבנה בן השלוש ובהרעבתו.
על פי החלטת בית המשפט, האם תישאר במעצר בית בביתה בשכונת מאה שערים בעיר עד להחלטה אחרת. ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת הפרקליטות שאמנם הסכימה עקרונית למעצר הבית, בתנאי שלא יהיה בביתה או בכלל בשכונת מאה שערים. ההחלטה מנוגדת גם לבקשת סנגורה של האם שביקש שלא תהיה במעצר בית כלל.
האם הנאשמת (בפנים מטושטשות), היום בבית המשפט (צילום: גיל יוחנן)
השופט רפאל יעקובי ציין כי בשבועיים הקרובים ייבחן שיתוף הפעולה של האם עם הגורמים השונים, ואז יוכל בית המשפט להחליט אחרת בדיון הבא שלו. בפרקליטות שוקלים לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.
האם, הנאשמת בעבירה של התעללות בקטין בידי אחראי, הגיעה לבית המשפט בליווי בני משפחה נוספים. דיון נוסף ייערך ב-23 בחודש.
בתום הקראת ההחלטה אמרה נציגת הפרקליטות, עו"ד טל ויסמן בן שחר, כי נשקלת האפשרות לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון. בית המשפט לא קצב בזמן את האפשרות לערער ולכן הפרקליטות יכולה לערער, אם תבחר, גם בשבוע הבא. היום הוציא בית המשפט המחוזי צו איסור פרסום האוסר לפרסם כל חומר החקירה, אסור לפרסם קלטות, וידאו, חוו"דים רפואיים.
ביום שלישי לא הגיעה האם להגשת כתב האישום נגדה. נציגי הפרקליטות התרעמו על כך, אולם פרקליטה, עו"ד דוד הלוי, טען בתגובה כי "לא נשלחה לה הזמנה". לדבריו, היא אינה חשה בטוב ונמצאת בשמירת היריון.
בכתב האישום נטען בין היתר כי במהלך התקופה שבין פברואר 2008 ליולי 2009 נהגה האם להתלונן בפני אנשי הצוות הרפואי שטיפלו בילד בבתי החולים הדסה הר הצופים והדסה עין כרם כי הוא סובל מתופעות בריאותיות שונות, למרות שהיא עצמה גרמה להן, תוך הונאת הצוות הרפואי. בעקבות אותם דיווחים, אושפז הילד, ח', בבתי חולים לתקופות ארוכות, וקיבל טיפול רפואי מיותר, מכאיב ומסוכן.
האם גם נאשמת שנהגה לנתק את בנה מאמצעי הזנה ועירוי שונים, אליהם הוא חובר במהלך האשפוז, "כדי למנוע את הזנתו וליצור מצג שווא בפני הצוות הרפואי,
לפיו ח' סובל מחוסר יכולת לעכל מזון בכל דרך ואשפוזו בבית החולים הכרחי". בשלב מסוים, נכתב בכתב האישום, אף נשקפה סכנה ממשית לחייו של הפעוט. כמו כן, נטען בכתב האישום כי האם "נהגה לשפשף את גופו הצנום של ח' באמצעים שונים וגרמה לו לפגיעה בעורו".
כותבי האישום לא התעלמו גם מההשפעות הנפשיות של ההתעללות הגופנית בפעוט, וציינו כי "האם פגעה בבריאותו הנפשית של בנה, גרמה לו לסבל, כאב, מתח, התפרצויות זעם ובכי לאורך ימים רבים במהלך התקופה הרלוונטית".