ספק לחם-ספק עוגה: לחם קוקוס
יעל גרטי שמחה לשתף במתכון שקיבלה מאוסטרליה הרחוקה: לחם קוקוס, שנראה כמו עוגה אך מוגש כמו לחם, נהדר עם חמאה רכה או עם קונפיטורה טובה. פינוק אמיתי
ידידי היקר גדי וינבך, שמתגורר באוסטרליה כבר למעלה מארבע שנים, משתף אותי לעתים בהצלחותיו במטבח. בהשראתו, הכנתי בחורף האחרון מרק אפונה עם בזיליקום וכדורי מוצרלה קטנטנים, והנה כעת משתף ידידי במתכון ללחם קוקוס של השף האוסטרלי הנחשב ביל גריינג'ר. "ראי הוזהרת", כתב לי ידידי, "ריח האפייה מטריף וחושני". אחרי אזהרה שכזו לא יכולתי שלא לגשת מיד למטבח, ולהכין את המתכון האמור, שהתגלה כקל במיוחד וטעים מאוד.
מתכוני לחם-עוגה נוספים:
לחם קוקוס
מתכון של השף האוסטרלי ביל גריינג'ר
לחם-עוגה קל הכנה - אין צורך במיקסר או במעבד מזון.
שימו לב לכך שהמתכון מצריך תבנית אינגליש באורך 35 ס"מ. אם אין לכם כזו, אפשר לאפות בתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ ואת העודף בתבנית מאפינס/שקעים (למשך זמן קצר משמעותית), או לחילופין לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ.
(צילום: דן פרץ)
המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ):
75 גרם חמאה
2 ביצים L
1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
2 כפיות שטוחות קינמון טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 כוסות לא מהודקות (150 גרם) קוקוס טחון
לשימון התבנית: חמאה רכה/מומסת
לעיטור: אבקת סוכר
להגשה: חמאה רכה ו/או קונפיטורה איכותית
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה בסיר קטן, על הלהבה הנמוכה ביותר. מסירים מן האש ומצננים כ-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה רכה או מומסת.
- טורפים ביצים בקערה, בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים חלב ותמצית וניל וטורפים שוב.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, סוכר וקוקוס.
- יוצרים שקע בקערת הקמח ויוצקים לתוכו את תערובת הביצים. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד להִטמעותה בתערובת. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים, רצוי עם חמאה רכה.
צילומים: דן פרץ. לאתר שלו הקליקו כאן