סוף סוף אפשר לנקב בכרטיסייה על עגלת תינוק
משרד התחבורה הוציא הנחיה למפעילי התחבורה הציבורית: אפשרו למי שעולה לאוטובוס עם עגלת ילדים פתוחה לשלם עליה בכרטיסייה. עד היום אפשר היה לשלם במזומן בלבד
עליתם לאוטובוס עם עגלה ובתוכה תינוק? מעכשיו תוכלו לנקב עליה בכרטיסייה. משרד התחבורה הוציא הנחיה חדשה למפעילי התחבורה הציבורית, המאפשרת למי שעולה לאוטובוס עם עגלת ילדים פתוחה, לשלם עליה בעזרת ניקוב בכרטיסייה.
עד היום, נוסע שעלה לאוטובוסים של אגד, דן וחברות אחרות כשהוא דוחף עגלה פתוחה הומה מתינוק, נדרש לשלם עליה במזומן בלבד. גם אם מצויה היתה בכיסו כרטיסייה, הוא נאלץ לפשפש במעותיו כדי לשלם בנפרד על עגלתו. מעתה, אופציית התשלום בכרטיסייה נפתחה גם בפני העגלות הללו.
אולם הנחיה וקוץ בה. לא כל כרטיסייה תתקבל בברכה אצל הנהג, כשמדובר בעגלה פתוחה. נהגים יקבלו מכם אך ורק כרטיסיות רגילות, כאלה שההנחה הגלומה בהן היא 20%.
לכן, אם את נערה שעושה בייביסיטר על אחיה התינוק, ועולה עם עגלה לאוטובוס, לא תוכלי לנקב ניקוב נוסף, עבורו, בכרטיסיית הנוער שלך. ואם אתה סבא שעולה עם עגלה גדושה בנכדה התינוקת שלו לאוטובוס, לא תוכל לשלם עליה באמצעות כרטיסיית הגמלאי שלך.
ומה לגבי חופשי חודשי לעגלת התינוק? גם זה אי אפשר.
למה בכלל לשלם על עגלה?
באתר של משרד התחבורה נכתב כך: "כאשר מעלים עגלת תינוק פתוחה לאוטובוס, יש לשלם עבורה כרטיס מלא. אם העגלה מקופלת והתינוק מוחזק בידיים, אין צורך בתשלום עבור העגלה".
בנוסף, ילדים עד גיל 5 אינם חייבים בתשלום עבור נסיעה באוטובוס.
כלומר על עגלה מקופלת בלי תינוק לא משלמים, על תינוק בלי עגלה לא משלמים אבל על עגלה פתוחה או עגלה פתוחה עם תינוק משלמים. מדוע? כי היא תופסת מקום של נוסע באוטובוס. ולא סתם נוסע: נוסע עומד. באוטובוסים עירוניים מותר להסיע נוסעים עומדים כאלה ללא הגבלה. אבל באוטובוסים בין עירוניים ישנה הגבלה ל-10 נוסעים עומדים. האם כשהעגלה הפתוחה תהיה הנוסע ה-11 היא תהיה פטורה מתשלום? ניחשתם יפה: לא.
עגלה תופסת מקום בדיוק כמו שילד בן 4, כדוגמא, תופס מקום, ובכל זאת הוא לא משלם על נסיעה. אבל בחברות יודעים לספר על קווים שלמים עמוסי עגלות תינוקות שבהחלט תופסות מקומות של נוסעים אחרים. כך שבינתיים, נאלץ להסתפק ב-20% ההנחה שמספק התשלום בכרטיסייה.