ברלוסקוני: ביקורת עלי בטלוויזיה? זה לא מקובל
ראש הממשלה, שמחזיק בבעלותו ערוצי טלוויזיה פרטיים ובעל השפעה רבה על רשות השידור, אמר ש"רוב האיטלקים חושבים שזה לא מקובל שהטלוויזיה הציבורית תתקוף את הממשלה"
ביקורת? לא אצלו: ראש ממשלת איטליה סילביו ברלוסקוני אמר היום (ב') כי "זה לא מקובל" שערוץ טלוויזיה ממשלתי ימתח ביקורת על הממשלה ומתח ביקורת גם על נטייתו "השמאלנית" של עיתון שעידכן בחודשים האחרונים דרך קבע את קוראיו בהתפתחויות בסקנדלים המיניים שרדפו את המנהיג השמרן.
ברלוסקוני, שמשפחתו מחזיקה באימפריה תקשורתית שכוללת
את ערוצי הטלוויזיה הפרטיים עיקריים באיטליה, אמר כי רשות השידור הציבורית RAI כל הזמן תוקפת אותו. "אני יכול לומר את מה שרוב האיטלקים חושבים, שזה לא מקובל שטלוויזיה ציבורית, שממומנת על-ידי כולם, תהיה הערוץ הציבורי היחידי שכל הזמן תוקף את הממשלה", אמר ברדיו של RAI.
בנוסף לשליטה בתאגיד התקשורת "מדיה-סט", ברלוסקוני נהנה מרוב בפרלמנט, שהוא הגוף שממנה את חברי מועצת רשות השידור. מבקריו טוענים כי עמדתו מעניקה לו כוח רב מדי ביחד לכלי התקשורת במדינה. בהמשך דבריו תקף את העיתון "לה רפובליקה", שעדכן את קוראיו בעלילותיהן של נערות ליווי במסיבותיו ומפרסם מדי יום רשימה של 10 שאלות לראש הממשלה.
"בשמאל מתלוננים? אבל גם אותם ביקשתי שלא יבקרו" (צילום: AP)
בתשובה לשאלה על דיווחים ב"רפובליקה", אודות סוכני ביון ש"סטו ממסלולם" בחקירותיהם, אמר ברלוסקוני: "הדבר היחידי שנראה לי שסטה ממסלולו הוא סוג מסוים של עיתונאות". ברלוסקוני התגאה בהחלטות שקיבל בכל הנוגע למינוי מנהלים בכירים ברשות השידור האיטלקית, ופתח את מסיבת העיתונאים בהלצה כששאל את כתבי הרשת: "איך האווירה ב-RAI עם המנהלים שהבאתי?".
יושב ראש מועצת המנהלים של RAI פרסם מאוחר יותר
הודעה, שבה הבהיר כי חובתם של העיתונאים לדווח על כל החדשות. מנהיג אופוזיציית המרכז-שמאל, דריו פרנצ'סקיני, אמר כי הביקורת של ברלוסקוני על הרשות היא "ההוכחה האחרונה לכוונותיו לנצל את כוחו הכלכלי וכוחו בשלטון כדי להפחיד את כל מי שמתבטא בחופשיות".
ברלוסקוני דחה את הביקורת ואמר כי השמאל צריך להיות מרוצה מכך שביקש מהטלוויזיה הממשלתית שלא למתוח ביקורת על אף אחד - לא על הממשלה ולא על האופוזיציה. עד עתה לא הצליחה האופוזיציה להרוויח פוליטית מהסקנדלים של ברלוסקוני. לפי סקרים, הפופולריות שלו ירדה בחודשים האחרונים, אך למרות המשבר הכלכלי הקשה ביותר שידעה איטליה מאז מלחמת העולם השנייה והשערוריות השונות, 49 אחוזים מהציבור עדיין תומכים בו.