שתף קטע נבחר

כלכלת סין מראה סימנים חיוביים

התפוקה התעשייתית במדינה עלתה ביולי ב-10.8% לעומת אשתקד, המכירות הקמעונאיות זינקו ב-15.2%, והמחירים המשיכו לרדת

התפוקה התעשייתית, הסחר והמכירות הקמעונאיות בסין רשמו שיפור ביולי - סימנים חיוביים להשפעה החיובית של מאמצי הממשלה לחזור לצמיחה יציבה. עוד פורסם כי מדד המחירים לצרכן בסין רשם ירידה, וכי ככל הנראה אין חשש שתוכנית התמריצים תוביל להתפרצות אינפלציונית שתעכב את ההתאוששות.

 

 

דובר לשכת הסטטיסטיקה הלאומית הסינית, לי שיאוצ'או, אמר במסיבת עיתונאים כי "הכלכלה הסינית מראה שינויים חיוביים". עם זאת הזהיר לי כי "עדיין ניתן לראות ירידה משמעותית ברווחים של חלק מהעסקים"".

 

מהנתונים שפורסמו היום עולה כי התפוקה התעשייתית הסינית עלתה ב-10.8% ביולי לעומת התקופה המקבילה אשתקד - חודש שלישי ברציפות של עלייה. המכירות הקמעונאיות זינקו ב-15.2% לעומת אשתקד, וגם ההשקעות במפעלים ונכסים קבועים אחרים רשמו עלייה.

 

 

עד דווח כי הייצוא והייבוא רשמו שיפור ביולי, אם כי לעומת אשתקד נרשמה ירידה בסחר החוץ. הייבוא ירד ב-14.8% לעומת אשתקד, והייצוא ירד ב-22.9%. עם זאת, סך הסחר גדל ב-17.5 מיליארד דולר לעומת חודש קודם. העודף המסחרי עמד ביולי על 10.6 מיליארד דולר, לעומת 8.2 מיליארד דולר ביוני.

 

הצמיחה בסין רשמה האצה ל-7.9% ברבעון השני, לעומת 6.1% ברבעון הראשון. השיפור המרכזי נרשם בבנייה ובפעילויות כלכליות נוספות שנתמכו על ידי התמריצים הממשלתיים. הצמיחה במגזר הפרטי היתה איטית יותר. 

 

חבילת התמריצים בהיקף של 4 טריליון יואן (586 מיליארד דולר) נועדה לבודד את סין מההאטה הגלובלית באמצעות הגדלת הביקושים הפנימיים על ידי הוצאות גדולות על בניית כבישים ועבודות ציבוריות אחרות. רוב הכספים הועברו לחברות ממשלתיות, אך חלק מהכסף עובר גם למגזר הפרטי.

 

 מדד המחירים לצרכן בסין ירד ביוני ב-1.8%, חודש שישי ברציפות של ירידה. המחירים הסיטונאיים ירדו בשיעור חד יותר של 8.2% (בחישוב שנתי). הירידה היתה צפויה, מאחר וההשוואה מתבצעת עם תקופה של אינפלציה גבוהה במיוחד ב-2008. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הענק הסיני מתאושש
צילום: איי פי
מומלצים