מזכ"ל האו"ם בירך את אחמדי-נג'אד על ניצחונו
מנהיגי ארה"ב, גרמניה וצרפת הודיעו שלא יברכו את נשיא איראן עקב השבעתו, אך באן קי-מון לא הצטרף אליהם. האו"ם הודיע כי מדובר בברכה "שגרתית", אך סירב למסור את תוכן המכתב
מזכ"ל האו"ם בירך את נשיא איראן על השבעתו לכהונה שנייה בתפקידו. רוב מנהיגי המערב סירבו לברך את מחמוד אחמדי-נג'אד על ניצחונו השנוי במחלוקת בבחירות לנשיאות לאור טענות האופוזיציה על זיופים.
"המכתב נשלח אתמול", אמרה דוברת האו"ם מרי אוקבה בהודעה לקונית. לדבריה, היה זה "מכתב ברכה שגרתי שנשלח לכל מנהיג המושבע לתפקידו". עם זאת, אוקבה הדגישה כי תוכן המכתב לא יפורסם על ידי האו"ם, וזאת למרות שהארגון נוהג לעשות כן במכתבי ברכה.
ב-12 ביוני נערכו באיראן הבחירות לנשיאות, בהן התמודד אחמדי-נג'אד נגד כמה מועמדים, כאשר הבולט בהם היה ומנהיג המחנה הרפורמיסטי, מיר-חוסיין מוסווי. הכרזת ועדת הבחירות לפיה אחמדי-נג'אד זכה ברוב קולות הבוחרים עוררה זעם בקרב מאות אלפי בני אדם מתומכי האופוזיציה, שיצאו לרחובות בהמוניהם על מנת להביע את מחאתם. שלטון האייתוללות ברפובליקה האיסלאמית מיהר לדכא את ההפגנות ביד קשה, דבר שעורר ביקורת חריפה מהמערב.
מנהיגים רבים סירבו לברך את אחמדי-נג'אד, בהם נשיא ארה"ב ברק אובמה, נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל והנהגת האיחוד
האירופי. צעד חריג זה היה פועל יוצא של המהומות הקשות שפרצו אחרי הבחירות, הקשות שידעה איראן מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979.
מי שכן בירך את הנשיא האיראני היה עמיתו המצרי חוסני מובארק. סוכנות הידיעות הרשמית של איראן דיווחה אתמול כי נשיא מצרים שיגר מסר חיובי לאחמדי-נג'אד לרגל השבעתו. עם זאת, היא לא מסרה פרטים נוספים אודות הברכה, שעליה לא דווח כלל בעיתונות הממשלתית של מצרים.