שתף קטע נבחר

 

עתירה לבג"ץ: לפקח על מחירי המעונות הפרטיים

לטענת העותרות, צו הפיקוח על המעונות חל גם על המסגרות הפרטיות. הן טוענות כי פנו למשרד התמ"ת, שהשיב כי אין פיקוח בשל מגבלות כוח אדם. התוצאה: יש הורים שמשלמים אפילו כפליים מהמותר

מתי בפעם האחרונה שילמתם יותר מכפליים על שירות שמחירו אמור להיות מפוקח על ידי המדינה? הורים רבים משלמים 2,000 שקלים ואף יותר עבור משפחתונים לילדיהם שטרם מלאו להם 3. במקומות מסוימים מתקרב התשלום החודשי אפילו ל-3,000 שקל.

 

מעתירה שהגישו אתמול (יום ג') שתי עורכות דין לבג"ץ עולה כי משרד התמ"ת אמור לפקח על המחירים גם במעונות הפרטיים ורק בשל מחסור בכוח אדם הוא

אינו עושה כך. התוצאה: הורים משלמים מדי חודש מחירים גבוהים בהרבה מהמחיר המקסימלי המותר. העותרות טוענות כי המחיר המקסימלי המותר - על פי הצו של משרד התמ"ת - הינו 1,888 שקל לחודש עבור טיפול בתינוק ו-1,437 בחודש לפעוט עד גיל 3.

 

בעתירה, שהוגשה נגד שר התמ"ת בנימין בן-אליעזר, מבקשות עורכות הדין מיכל סגור ונירית גודס שבג"ץ ייתן צו על-תנאי, שיורה לשר ולמשרדו לנמק מדוע הם אינם מקצים את המשאבים הנחוצים וההכרחיים לקיום אכיפת החוק. בנוסף הן מבקשות לדעת מדוע מפרסמים שצו הפיקוח חל גם על המסגרות הפרטיות, תוך ציון המחיר החודשי המרבי והם מפרסמים רק את המחיר למעונות יום הנמצאים בהסדר בלבד.

 

שתי בנותיה של עו"ד סגור - בנות שלוש וחצי ותשעה חודשים - רשומות במסגרת פרטית. לטענתה, כשביקשה לברר את עניין שכר הלימוד במעונות היום הפרטיים, הופתעה לגלות שצו הפיקוח תקף גם למעונות היום ולמשפחתונים שאינם בהסדר. שכר הלימוד, שנגבה ממנה וממכריה הרבים שלהם ילדים במסגרות פרטיות, עולה באופן ניכר על המפורסם בצו, כך לטענתה.

 

צו יש - פיקוח אין

עו"ד סגור פנתה למנהלת מעונות היום במשרד התמ"ת, תמר אלמוג, בעניין זה ומתשובתה של האחראית התברר שאכן צו המחירים הקובע את המחיר המרבי מתייחס גם למעונות ומשפחתונים פרטיים והוא אינו נאכף בגלל מגבלת כוח אדם.

  

לדברי עו"ד סגור, לא ייתכן שמסגרות פרטיות המהוות את הרוב המכריע של ילדים בגילאים אלו, לא זוכות כלל לפיקוח וכפועל יוצא מכך לא מתבצעת אכיפה של צווי הפיקוח. "מהותה ועניינה של עתירה זו הנה התעלמותם ושתיקתם הרועמת של השר ומשרדו במכוון וביודעין מקיומו של צו הפיקוח הקובע את המחיר החודשי המרבי במסגרות הפרטיות תוך אכיפה בררנית, פרסום סלקטיבי, פגיעה בעיקרון השוויון והכול מן הטעם השגוי וחסר ההיגיון של מגבלת תשומות כוח אדם".

 

לדברי עורכות הדין, משרד התמ"ת מודה כי הוא לא אוכף את צו הפיקוח על מסגרות פרטיות וגם אינו פועל לפרסום המחיר המרבי במסגרות אלו. בעתירה אף מפורטות מספר דוגמאות של פרסומים באינטרנט, בהם לטענת העותרות משרד התמ"ת מתעלם באופן מוחלט מנושא המחיר החודשי המרבי במסגרות אלו ולכן נמנע במכוון מלהביא עניין זה לידיעת הציבור.

 

העותרות מבקשות מבית המשפט לקבוע דיון דחוף בעתירה ומוסיפות כי כתוצאה מאי אכיפת צו הפיקוח ואי פרסומו הפך נושא שכר הלימוד במסגרות אלו לתחום פרוץ ומופקר, ואף נוצר מצב אבסורדי שמשרד התמ"ת במו ידיו מסכל את המטרה שהציב לעצמו שהיא עידוד יציאת נשים לעבוד.

 

  • משרד התמ"ת לא הגיב לידיעה עד למועד פרסומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
ההורים ישלמו הרבה פחות?
צילום: תומריקו
מומלצים