שתף קטע נבחר

המאבק על רמט: הבנקים יפסיקו להזרים אשראי?

הבנקים לאומי, הבינלאומי ואגוד נאבקים על חלוקת כסף שהתקבל מעסקת מכירה גדולה בפתח תקוה. מקורב לחברה: "רמט היא חברה טובה מאוד. בימים אלה ממש מתקיימים דיונים מול הבנקים, וההערכות הן שהצדדים יגיעו להבנות"

ויכוח בין הבנקים עלול לעכב את המשך הזרמת האשראי לחברת הבנייה רמט. ל"ממון" נודע כי הבנקים אגוד, הבינלאומי ובנק לאומי נאבקים על חלוקת כסף שהתקבל ממכירת קרקע באזור התעשייה סגולה בפתח־תקווה.

 

בקופתה של רמט נמצאים כעת 25 מיליון שקל שהתקבלו ממכירת הקרקע, שהייתה משועבדת לבנקים, והבנקים צפויים להיפגש היום (ב') עם נציגי רמט כדי לנסות ולפתור את המחלוקות בעניין.

 

מקורבים לבנקים ציינו כי בעוד בנק לאומי מוכן להמשיך ולהעמיד אשראי שוטף לרמט, הבינלאומי ואגוד דורשים שיושגו הסכמות בעניין חלוקת הכספים כתנאי להמשך העברת המימון. נודע כי הבנקים ורמט מינו בודק חיצוני לבדיקת מצב החברה.

 

למרות שחברת אפרידר, שבבעלות אלי אלעזרא, העבירה לפני יותר משנה 20 מיליון שקל כהלוואה לרמט עבור העברת השליטה בה מידי האחיות עליזה יפו ומרים דורון, שלושת הבנקים עדיין לא הסכימו למתווה הרכישה, והעברת הבעלות על החברה עוד לא יצאה לפועל.

 

עוד נודע כי נציגות של עובדים ברמט פנתה בימים האחרונים לייעוץ משפטי על מנת להבטיח את זכויותיהם במקרה הצורך. בחברה מועסקים 60 עובדים.

 

גורם המקורב לחברה מסר אתמול כי "רמט היא חברה טובה מאוד. המנכ"ל שלה מעולה, ויש לה צבר הזמנות מכובד. בימים אלה ממש מתקיימים דיונים מול הבנקים, וההערכות הן שהצדדים יגיעו להבנות".

 

אלי אלעזרא סירב להגיב לידיעה. מהאחיות בעלות מניות רמט לא נמסרה אתמול תגובה לידיעה.

 

הצרות של רמט

חברת רמט הוקמה בשנת 1942 בידי דוד והלנה אלפרן והיא מעסיקה כ-60 עובדים. בין הפרוייקטים הבולטים שהקימה נמנים איצטדיון טדי ונתיבי איילון.

 

בשנה שעברה הגישה חברת עינב החץ מכפר־סבא בקשה להטלת עיקול זמני, במעמד צד אחד, על נכסי רמט. עינב החץ טענה כי החשב של רמט ציין כביכול כי החברה בקשיים, והביע חשש כי צ'קים של החברה לא יכובדו בשל מצבה הקשה כביכול.

 

במצב זה, טענה עינב החץ, קיים חשש כי לא תוכל לגבות את החוב הנטען מרמט. מנגד, טענה רמט כי כתב התביעה והבקשה לעיקולים רצופים שקריים ונבזיים. בהמשך הושגה פשרה בין הצדדים, והתיק נסגר.

 

לאחרונה פורסם כי השופטת דניה קרת־מאיר התבקשה על־ידי עיריית מודיעין לעכב את ביצוע פסק הדין, המחייב את העירייה לשלם למעלה מ־5 מיליון שקל למספר חברות, בהן רמט. זאת, עד להכרעה בערעור שבכוונתה להגיש לעליון.

 

העירייה טענה כי לנוכח המשבר הכלכלי העולמי, רבות מחברות הבנייה הופכות לחדלות פירעון, ולכן קיים ספק רב בנוגע ליכולתן להשיב לה את הכספים, אם ערעורה יתקבל.

 

השופטת קרת־מאיר השתכנעה כי יש מקום לעיכוב ביצוע התשלום בנוגע לרמט וחברה נוספת, והורתה כי כספי פסק הדין יופקדו בקופת בית המשפט עד להכרעה בערעור.

 

הכתבה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

בהכנת הכתבה השתתפו עופר פטרסבורג וליטל דוברוביצקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העובדים מבקשים ייעוץ
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים