המפכ"ל בכנסת: לאורך זמן, מספר הרציחות יציב
רב-ניצב דודי כהן דיבר בדיון המיוחד בוועדת הפנים, וביקש גיבוי - לא במילים אלא במעשים ובתקציבים. הוא פירט את המקרים האחרונים ואמר: "פענחנו את פרשת הגופות בר"ג ובנחל אלכסנדר, זה אירוע מזעזע אבל נקודתי, אין רוצח סדרתי"
מפכ"ל המשטרה בא הבוקר (יום ד') לדיון החירום בוועדת הפנים של הכנסת, והתייחס לגל מעשי האלימות הקשים של השבועות האחרונים. הוא ביקש לרדת מהעליהום הציבורי על השוטרים, והזכיר ש"זה לא ינחם אף אחד, אבל לפי הנתונים מקרי הרצח במדינת ישראל - בניגוד למדינות בעולם - נמצאים במרכאות כפולות ומכופלות במצב של יציבות".
המפכ"ל מנה חלק מהמקרים מהשבועות האחרונים. "היה אירוע קשה מאוד, שאני אחרי 30 שנות שירות, לא זוכר רצח כזה: הרצח ברחוב נחמני בתל-אביב. נעשה הכל כדי לגלות את הרוצח.
היה אירוע קשה מאוד לפני שבועיים, לא שמתם לב אולי, נרצח ילד ברמלה - זה חלק מהסכוך בין ארגוני הפשיעה. נעצרו חשודים.
"יש לנו אירוע קשה וחמור, מאוד מזעזע, הגופות שנמצאו ברמת-גן ובנחל אלכסנדר - זה שני אירועים משותפים. המשטרה השקיעה את כל המאמצים בפיענוח הרצח, שייחשף אחרי הסרת צו איסור הפרסום אין פה רוצח סדרתי, אין פה מקרים דומים". לדבריו, במקרה מותו של רפאל זוהר (מירלשווילי), תושב לוד בן 25 שגופתו נמצאה ליד בית דגן, אין חשד לפלילים.
לגבי רצח לאונרד (אריק) קרפ בחוף בתל-אביב, אמר המפכ"ל שזהו אירוע "שמתואר על ידי בכירי החוקרים כתפוז המכני. אבל עובדתית צריך לזכור דבר אחד - תוך חמש שעות היו עצורים. זה כושר ההרתעה של משטרת ישראל. אני באופן אישי עוקב אחרי כל הפרשיות האלה".
רב-ניצב כהן הזכיר את ההצלחות במלחמה בפשיעה וקבל על "היעדר שינוי בתעדוף הלאומי, שמהווה איום אסטרגי. זו לא התחמקות מאחריות. משטרת ישראל צריכה החל מ-2010 כל שנה 1,000 שוטרים לחמש שנים הבאות, קרי מיליארד שקל כל שנה. גם בשם הבא אחרי, אני מבטיח להוריד כך את נתוני הפשיעה ב-30 אחוז או יותר. זה הזמן לתת גיבוי למשטרת ישראל - לא במילים, אלא במעשים. אנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו צריכים לעשות".
אחרי שמנה נתונים המצביעים על ירידה של ארבעה אחוזים בפשיעה האלימה ב-2009, אמר יו"ר הוועדה, ח"כ דוד אזולאי: "אתה מספק נתונים, אבל אנחנו מצפים לשמוע איך אנחנו מחזירים את הבטחון האישי לאזרחי מדינת ישראל. תגיד משהו לציבור, עזוב את הססטוסטיקות".
ח"כ יוחנן פלסנר מתח ביקורת על עיוות נתוני המשטרה, וסיווג תיקים שמיועד להציג תמונה ורודה יותר מהמציאות. המפכ"ל ענה לו כי "מי שמטעה, מי שלא מסווג נכון, זו עבירת משמעת. היו מקרים כאלה בעבר וטיפלנו בהם באופן נחרץ. שמעתי אותך היום ברדיו, אתה מגלה חוסר ידע, חוסר בקיאות ומקצועית, ואתה מטעה את הציבור".
פלסנר שיגר תגובה לכתבים ודרש "לחשוף את נתוני ושיטת הפעולה של המערכת המשטרתית לתיעוד עבירות", ואמר שיפנה לבג"ץ אם לא ייענה.