שתף קטע נבחר

אחמדינג'אד מארח את אסד: אנחנו בחזית אחת

בן בריתו של הנשיא האיראני בא לטהרן כדי לברך אותו באופן אישי על ניצחונו ואמר כי הבחירות היו לקח חשוב ל"זרים". אחמדינג'אד האשים את המערב בניסיון לעצור את "ההתנגדות" במזרח התיכון, אך הבהיר כי צפויה לו תבוסה גדולה

נשיא סוריה, בשאר אסד, הגיע היום (ד') לביקור בטהרן, לפגישה עם עמיתו מחמוד אחמדינג'אד, שצפוי להציג בפרלמנט האיראני את הרכב ממשלתו החדשה. אחמדינג'אד אמר בפגישתם כי המערב מנסה לעצור את "ההתנגדות" במזרח התיכון, אך צפויה לו תבוסה גדולה.

 

סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א דיווחה כי אסד התקבל בנמל התעופה בטהרן על-ידי שר החוץ האיראני, מנושהר מותקי. אל אסד התלווה שר החוץ וליד אל-מועלם. לאחר מכן התקבל אסד בטקס רשמי על ידי עמיתו אחמדינג'אד במשכן הנשיאות בטהרן. אסד הוא המנהיג השני המבקר את נשיא איראן מאז הושבע לכהונה שנייה, קדם לו סולטן עומאן. ביקורו יימשך יום אחד.  


קבלת פנים חמה. אחמדינג'אד ואסד בטהרן, היום (צילום: רויטרס)

 

בכלי התקשורת באיראן דווח כי אסד בא לאיראן כדי לברך את אחמדינג'אד לרגל בחירתו מחדש לנשיא. "בעזרת האל ההתנגדות של עמי האזור תנצח והם ינחלו תבוסה גדולה", אמר אחמדינג'אד בפגישתו עם אסד. "איראן וסוריה נמצאות בחזית אחת וכל אירוע מדיני הוא הזדמנות שצריך לנצל אותה בצורה הטובה ביותר תוך סיוע אחת לשניה".

 

אסד גינה את התערבות "הזרים" בענייניה הפנימיים של איראן ואמר שהסיבה העיקרית להתערבות זו החשש במערב מפני הצלחת סוריה ואיראן בשנים הבאות. "אני מאמין שבחירתו המחודשת של העם האיראני היא דגש נוסף לכך שאיראן וסוריה צריכות להמשיך במדיניות האזורית כבעבר", אמר הנשיא הסורי.

 

עוד אמר אסד: "היום הגעתי לכאן כדי למסור לך ולעם האיראני ברכות חמות. אני חושב שמה שקרה באיראן הוא אירוע חשוב ולקח גדול לזרים ולכן הם מאוד לא שבעי רצון". הוא הביע ביטחון כי מעתה ואילך הקהילה הבינלאומית תפתח את דלתה לאיראן ולסוריה יותר מבעבר.

 

איראן מחכה להצגת הממשלה החדשה

זהו ביקורו הרביעי של נשיא סוריה באיראן בתקופת כהונתו של אחמדינג'אד. ביקורו האחרון היה בשנה שעברה באוגוסט 2008. בין סוריה לאיראן ברית אסטרטגית והן מתאמות עמדות בשורה של נושאים ובהם העמידה מול ישראל. ביקורו הנוכחי נערך לאחר שנשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, שיבח את סוריה על הסיוע שהגישה לה כדי לשחרר את הסטודנטית הצרפתיה ועובדת שגרירות צרפת בטהרן. השתיים הואשמו שסייעו לליבוי המהומות שפרצו במדינה לאחר הבחירות השנויות במחלוקת לנשיאות. 


הכתובת על הקיר - "אהלן וסהלן". אחמדינג'אד ואסד, היום (צילום: AP)

 

לפי הדיווחים, אסד צפוי להוסיף לפעול למען שחרורה שלה הסטודנטית הצרפתיה קלוטילד רייס, שהועמדה לדין לצד יותר ממאה פוליטיקאים, עיתונאים

ופעילים שהואשמו במעורבות ב"מהפכת קטיפה" בניסיון להדיח את ההנהגה האסלאמי. רייס שוחררה בשבוע שעבר בערבות, אך הרשויות אסרו עליה לצאת מהמדינה.

 

הנושא שמעסיק היום את אחמדינג'אד יותר מכל הוא הצגת ממשלתו החדשה. השבוע דווח כי שר החוץ הבא של איראן צפוי להיות ראש צוות המשא ומתן לשיחות הגרעין, מקורבו של אחמדינג'אד, סעיד ג'לילי. אחמדינג'אד אמר השבוע גם כי החליט למנות שלוש נשים לשרות, לראשונה מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979.

 


פורסם לראשונה 19/08/2009 13:40

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צפויה תבוסה. אחמדינג'אד
צילום: רויטרס
לקח לזרים. אסד
צילום: AFP
קלוטילד רייס. תורשה לעזוב?
צילום: רויטרס
מומלצים