העיתון השבדי נגד "מכונת התעמולה" הישראלית
עורך העיתון "אפטונבלדט" שהאשים את ישראל בסחר באיברי פלסטינים תקף את שגרירת שבדיה שגינתה את הדיווח וטען כי פגעה בחופש הביטוי. "עצוב לראות מכונת תעמולה כה חזקה שמנסה להוריד את הנושא מסדר היום", אמר על הביקורת נגדו
העיתון השבדי "אפטונבלדט" משיב מלחמה: יאן הלין, עורך העיתון שהאשים את ישראל בסחר באיברי פלסטינים, אמר היום (ד') כי "מאוד לא נעים ועצוב לראות מכונת תעמולה כה חזקה המשתמשת בדימויים אנטישמיים בני מאות שנים בניסיון להוריד את הנושא מסדר היום".
הוא מתח ביקורת חריפה על שגרירת שבדיה בישראל, שכינתה את הדיווח בעיתון "מזעזע ומחריד", וטען כי פגעה באופן בוטה בחופש הביטוי. לדבריו, מדובר בסך הכל במאמר דעה המעלה תהיות בנוגע להתנהלות ישראל, על רקע החשד למעורבות ישראלית בפרשת הסחר באיברים בארה"ב.
השגרירה אליזבת בורסיאין בוניאר אמרה הבוקר כי "הדיווח בעיתון אפטונבלדט מזעזע ומחריד עבורנו השבדים, כפי שזה עבור האזרחים הישראלים.
אנו שותפים לפליאה שהביעו נציגי הממשלה הישראלית, כלי התקשורתוהציבור הישראלי. השגרירות אינה יכולה אלא להרחיק עצמה מהפרסום באופן ברור. כמו בישראל, בשבדיה קיים חופש עיתונות, אך חופש זה וחופש הביטוי נושאים עמם גם אחריות. האחריות מונחת על כתפיהם של העורכים הראשיים של העיתונים", נכתב בהודעה שפרסמה בוניאר.
דובר משרד החוץ יגאל פלמור אמר כי בכתבה ישנם "אלמנטים הלקוחים מעלילות דם מימי הביניים נגד יהודים". הוא ציין כי ישראל שוקלת לנקוט בהליכים משפטיים נגד העיתון ודרש התנצלות.
הדיווח בעיתון השבדי נפתח בסיפורו של לוי יצחק רוזנבאום מברוקלין, שהיה מעורב לאחרונה בפרשיות הסחר באיברים שהסעירה את ארה"ב וישראל. בעיתון נטען כי קיים חשד בקרב פלסטינים, שצעירים שנעצרו נאלצו לוותר על איבריהם בטרם "הוצאו להורג" כמו בסין ופקיסטן. חשד שכזה, נכתב, עשוי להוביל לחקירה מצד בית הדין הבינלאומי בחשד לפשעי מלחמה מצד ישראל.