המועמד לשר ההגנה באיראן - המפגע בארגנטינה
סגן שר ההגנה, אחמד וחידי, הוכרז על-ידי מחמוד אחמדינג'אד כמועמד לתפקיד שר ההגנה בממשלתו החדשה. וחידי היה האיש שתכנן והורה על הפיגוע בבניין הקהילה היהודית אמי"ה בבואנוס-איירס ב-1994, בו נהרגו 85 בני אדם
מועמדו של נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, לתפקיד שר ההגנה בממשלתו החדשה הוא אחמד וחידי - אחד מחמשת המבוקשים בתכנון הפיגוע במרכז הקהילה היהודית אמי"ה בבואנוס-איירס ב-1994. ארגונים יהודיים וגורמים בארגנטינה הגיבו בזעם על הכוונה למנות את וחידי, שתיכנן והורה על ביצוע הפיגוע בו נהרגו 85 בני אדם ונפצעו כ-200.
התובע הארגנטינאי, אלברטו ניסמן, אמר כי וחידי מואשם כי "שיחק תפקיד מרכזי בתכנון הפיגוע ובמתן ההוראה על הוצאתו לפועל. הוכחנו שווחידי השתתף ואישר את ההחלטה לתקוף את בניין אמי"ה במהלך פגישה שהתקיימה באיראן ב-4 באוגוסט 1993. באותו זמן הוא היה מפקד "כוח קודס" (יחידת עילית של משמרות המהפכה)". לדברי ניסמן, וחידי מעולם לא ביקר בארגנטינה.
הפרקליטות הארגנטינאית סבורה כי איראן יזמה את הפיגוע וזה בוצע על-ידי חיזבאללה. גם ישראל וארה"ב מטילות את האשמה על איראן, אשר מכחישה כל קשר לפיגוע. "המועמדות הזו אינה מפתיעה", הוסיף ניסמן. "איראן תמיד הגנה על טרוריסטים, העניקה להם משרות ממשלתיות, אך לדעתי מעולם לא הוענקה למישהו משרה כל כך גבוהה".
וחידי כיהן כסגן שר ההגנה בשנים האחרונות ולפני כן היה בכיר במשמרות המהפכה באיראן. הוא גם כיהן כמפקד אגף המודיעין במשמרות המהפכה וכמפקד "כוח קודס", האחראי על פעילויות טרור מחוץ לגבולות איראן. בין היתר אחראית היחידה הזאת על אימון מיליציות בעיראק ולוחמי חיזבאללה בלבנון.
נתון גם לסנקציות של האו"ם
וחידי הוא גם אחד מ-28 בכירים איראנים עליהם הוטלו סנקציות במסגרת החלטה 1747 של מועצת הביטחון של האו"ם. הוא נכנס לרשימה בשל מעורבותו בפרוייקט פיתוח הטילים של איראן. ההחלטה קוראת למדינות החברות באו"ם להקפיא את נכסיו ולעקוב אחר תנועתיו במידה והוא נכנס לאחת מהן.
נשיא המרכז היהודי בארגנטינה, גיירמו ברגר, אמר: "אנחנו מופתעים לחלוטין וזועמים על מועמדותו של וחידי. מועמדות חסרת בושה ומעליבה".
בשנת 2007 הודיע האינטרפול כי יסייע לארגנטינה לעצור את וחידי ואת ארבעת האיראנים הנוספים המבוקשים בגין מעורבותם בפיגוע. בין ארבעת המעורבים האחרים: מוחסיין רזאי - שהתמודד לנשיאות איראן בבחירות האחרונות, שר המודיעין לשעבר ומפקד משמרות המהפכה לשעבר עלי פלאחיאן, ועימאד מורנייה - בכיר חיזבאללה שחוסל בדמשק בשנה שעברה.
ארגנטינה דרשה מהאינטרפול להוציא צווי מעצר גם נגד נשיא איראן לשעבר, האשמי רפסנג'אני, ונגד שר החוץ לשעבר, עלי אכבר ולאייטי, אך סורבה.