שתף קטע נבחר

סיאול: נציגי צפון-קוריאה חלקו כבוד לנשיא המנוח

משלחת מיוחדת מטעם המדינה הקומוניסטית הגיעה לביקור נדיר בדרום קוריאה, כדי להיפרד מנשיאה לשעבר שמת השבוע ופעל ללא לאות לשיפור היחסים בין שתי המדינות

משלחת צפון קוריאנית הגיעה אמש (יום ו') לביקור נדיר בסיאול, בירת דרום קוריאה, כדי להביע תנחומים על מות הנשיא לשעבר קים דאי-ג'ונג שהלך לעולמו השבוע. קים נודע כמי שפעל ללא לאות להידוק היחסים בין הקוריאות.

 

המשלחת, ששוגרה על ידי מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג איל, הגיעה לביקור חטוף במהלכו חלקו חבריה כבוד אחרון לקים, שארונו הוצב אתמול בבניין האסיפה הכללית בבירה סיאול.


המשלחת הצפון-קוריאנית בסיאול (צילום: AP)

 

חברי המשלחת יחלפו על פני הארון, ומאוחר יותר אף צפויים להיפגש עם אחד משרי הקבינט הדרום-קוריאני לפגישה נדירה לראשונה מאז עלייתו לשלטון של הנשיא לי מיונג בק. עם זאת, המשלחת תעזוב כבר בשבת ולא תיקח חלק בהלוויה הממלכתית שתיערך למנהיג המנוח במחאה על מדיניותו הנוקשה של הנשיא לי כלפי פיונגיאנג.

 

קים, שכיהן כנשיא במשך חמש שנים, פעל ללא הפסקה לשיקום היחסים עם צפון קוריאה תחת הכותרת: "מדיניות אור השמש". מאמציו השתלמו והובילו לפריצת דרך ביחסים בין המדינות - ועידת פסגה ראשונה שנערכה בחצי האי בשנת 2000 ובה השתתף המנהיג היריב, קים ג'ונג איל.

 

היחסים בין המדינות עלו על שרטון בשנת 2007, כשנבחר הנשיא השמרן לי. הוא קבע כי מעתה כל סיוע למדינה הקומוניסטית יותנה בהשעיית תוכנית הגרעין שלה. צפון קוריאה זנחה אף היא את תהליך הפיוס

בשנה שעברה והשעתה את כל הפרויקטים המשותפים דרום קוריאה, שהחלו בתקופת ממשל קים בסיאול.

 

בשנה החולפת, שהייתה רוויה במתיחות בין שתי הקוריאות, פעל קים לשידול המנהיגים היריבים לחדש את המשא ומתן. באחד מנאומיו האחרונים, שאותו נשא בינואר השנה, קרא הנשיא לשעבר לכל הקוריאנים - בדרום ובצפון - לא לשכוח את לקחי המלחמה הקשה בין המדינות לפני יותר מ-50 שנה. הוא הדגיש כי היה זה אירוע "כואב וטראגי" וכי הדרך היחידה למנוע מלחמה נוספת היא באמצעות פיוס ושלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא המנוח קים. זכור לטובה
צילום: רויטרס
מומלצים