אין כניסה לעיתונאים שבדים: "אולי יתרמו איברים"
בירושלים לא מסתפקים בגינוי ל"סחר באיברי פלסטינים", שהופיע בבלוג של שר החוץ. נתניהו מצפה לגינוי רשמי משטוקהולם - ובינתיים הנקמה באה דרך לשכת העיתונות הממשלתית: כתב וצלם של העיתון ה"מסומן" יישארו מחוץ לעזה. "הם נפלו לידינו כפרי בשל"
ראש הממשלה נתניהו מצפה מממשלת שבדיה לגנות במפורש את מאמר השטנה נגד חיילי צה"ל, לפיו הם קצרו וסחרו באיבריהם של פלסטינים, "ואת הרוח האנטישמית הנושבת ממנו".
בגינוי של שר החוץ השבדי, שהובא בבלוג האישי שלו, רואה ישראל "צעד בכיוון הנכון", אך גם כזה שאין בו די - כל עוד אין מדובר באמירה רשמית של הממשלה בשטוקהולם. זו, לפי שעה, נמנעת מלגנות את המאמר העיתונאי בפה מלא - כשהיא נשענת על עיקרון חופש הביטוי.
הנושא הטעון עלה הבוקר (יום א') בהבלטה בישיבת הממשלה השבועית בירושלים. "יש לנו משבר עד שממשלת שבדיה תגיב אחרת", אמר שר האוצר שטייניץ והוסיף: "מדינת היהודים לא יכולה להתעלם מגילויי אנטישמיות, גם אם זה מופיע בעיתון מכובד. מי שלא מוכן להסתייג מעלילות דם שכאלה, יכול להיות שהוא לא רצוי במדינת ישראל". השר יצחק הרצוג ציין כי אין מדובר בתקרית חד-פעמית, "אלא במערכת תקשורתית שנמשכת זה שנים".
ובינתיים - יש כבר נקמה בשטח: לשכת העיתונות הממשלתית מעכבת הבוקר אישורי כניסה לרצועת עזה לכתב ולצלם של העיתון השבדי "אפטונבלדט", אשר פרסם את המאמר. השניים פנו הבוקר ללע"מ ונענו על-ידי עובדי הלשכה, כי ייאלצו להמתין עד שלושה חודשים. שר הפנים, אלי ישי, הבהיר כי לא יעניק אשרות שהייה ועבודה בארץ לעיתונאי "אפטונבלדט".
משרד החוץ הודיע כבר בשבוע שעבר שימנע מתן אשרות כניסה לכתבי העיתון, עד ליישוב המחלוקת. ראש לשכת העיתונות, דני סימן, העיר על כך בציניות: "ייתכן שנצטרך לבדוק להם את סוג הדם, כדי לבדוק אם הם מתאימים לתרומות איברים".
הכתבה שחוללה את הסערה (מתוך אתר "אפטונבלדט")
"השניים האלה נפלו לידינו כפרי בשל", המשיך סימן בשיחה עם ynet. "העיתון
שלהם עשה מעשה שלא ייעשה. הדברים שאמרנו להם אולי קשים, אך נדרשים על רקע היחס של העיתון לישראל. במהלך החודשים האחרונים ניסו פעילים פרו-פלסטינים רבים להיכנס לישראל, תוך שהם מציגים מכתבים ממערכות עיתונים משבדיה. תפקידנו לבדוק זאת, על אחת כמה וכמה בעיתון שפרסם עלילת דם שכזו".
בסוף-השבוע שוחח שר החוץ השבדי, קרל בילדט, עם עוזי ארד, היועץ לביטחון לאומי של נתניהו. לקראת ביקורו הצפוי בארץ בחודש הבא, הוא ביקש להרגיע את הרוחות ולמתן את המחלוקות. בירושלים ממתינים עתה לראות, אם הטון שנשמע בשיחה הטלפונית מסמן כיוון חדש במדיניותה של שטוקהולם, אשר בעקבותיו אפשר יהיה להניח את הפרשה מאחור. אלא שלאחר הביקורת הקשה שמתח שר החוץ ליברמן בעניין, בה השווה את תגובתה הרפה של ממשלת שבדיה לדברים "לשתיקתה בשואה", נראה שייקח עוד זמן מה עד שהדם הרע בין שתי המדינות יתקרר.