שתף קטע נבחר

דיווח: שליח ארה"ב יבקר בחודש הבא בצפ' קוריאה

כלי התקשורת בסיאול דיווחו כי צפון קוריאה הזמינה את שליחו המיוחד של הנשיא אובמה לבקר במדינה - וכי הממשל האמריקני שוקל ברצינות את ההצעה. צעדים נוספים להפשרה נרשמו גם מול דרום קוריאה

השליח האמריקני המיוחד לצפון קוריאה, סטיבן בוסוורת, צפוי להגיע בחודש הבא לפיונגיאנג. זאת, כחלק מסבב ראשון במגעים על תוכנית הגרעין, מאז נכנס הנשיא ברק אובמה לבית הלבן - כך דיווחו הלילה (ג') כלי התקשורת בסיאול. שגרירות ארצות הברית סירבה, עם זאת, להתייחס לדיווח.

 

העיתון הדרום-קוריאני "ג'ונגאנג אילבו" דיווח כי צפון קוריאה הזמינה את בוסוורת ואת הממונה על המגעים בעניין הגרעין, סונג קים, לבקר בפיונגיאג - וכי הממשל האמריקני שוקל להיענות בחיוב להזמנה. סוכנות הידיעות "יונאפ" דיווחה כי שני הדיפלומטים האמריקנים עשויים להיפגש בין היתר עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג-איל, שממשלו הביע לאחרונה נכונות לפתוח במגעים עם ארצות הברית.


חברי המשלחת הצפון-קוריאנית בסיאול, בסוף השבוע (צילום: AP)

 

בשבועות האחרונים הפגינה המדינה הקומוניסטית יחס מרוכך יחסית כלפי המערב ובנות בריתו. זאת, לאחר כמה חודשים מתוחים בהם התעלמה המדינה מדרישות המערב, וביצעה ניסויים גרעיניים ושיגורים בליסטיים חרף ההתנגדות הנרחבת לכך ושורת סנקציות שהוטלו עליה.

 

משלחת רמת דרג מצפון קוריאה, הגיעה בסוף השבוע לסיאול כדי לחלוק כבוד אחרון לנשיא המנוח קים דאי-ג'ונג שהלך לעולמו, ונודע כמי שפעל ללא לאות להידוק היחסים בין הקוריאות. חברי המשלחת נפגשו עם הנשיא, לי מיונג בק, והעבירו לו מסר מיוחד מההנהגה.

 

הלילה דווח כי פיונגיאנג נעתרה להצעת דרום קוריאה, לחדש את המגעים בנושא איחוד משפחות, שהופרדו בעקבות המלחמה בשנות ה-50. נציגים של הצלב האדום ייפגשו במהלך השבוע כדי לדון בסוגייה - שנה וחצי לאחר שצפון קוריאה פרשה באופן חד-צדדי מהשיחות. 

 

המהלכים האחרונים נועדו ככל הנראה לסייע להפשיר את היחסים עם ארצות הברית. צפון קוריאה כבר הביעה בעבר נכונות לנהל מגעים ישירים עם וושינגטון בעניין הגרעין - במקום

 השיחות הרב-צדדיות שהתנהלו עד כה. לפני כשבועיים שיחררה שתי עיתונאיות אמריקניות, שחצו את הגבול מסין ללא אישור ונידונו ל-12 שנות עבודות כפייה.

 

ארצות הברית מסרבת בינתיים לרכך את הסנקציות שהוטלו על המדינה הקומוניסטית - עד שזו תנקוט צעדים מוחשיים לקראת התפרקותה מגרעין. מזכירת המדינה טוענת כי המדיניות כלפי צפון קוריאה לא השתנתה, וכי וושינגטון עדיין מבקשת להחזיר את המדינה המבודדת לשולחן המשא-ומתן כדי לדון בנושא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נציגי צפון ודרום קוריאה בסיאול בסוף השבוע
צילום: AP
יגיע לביקור? בוסוורת
צילום: AFP
מומלצים