שתף קטע נבחר

 

נתניהו בלונדון: בונים בירושלים כבר 3,000 שנה

ראש ממשלת בריטניה ממשיך את הלחץ העולמי להפסקת הבנייה בהתנחלויות, "שנותרו מחסום לפתרון שתי מדינות לשני עמים". נתניהו מצדו הבהיר כי "ירושלים היא לא התנחלות" ואמר כי דרוש מנהיג אמיץ שיוביל ל"תזוזה" בצד הפלסטיני

נמשך הלחץ העולמי על ישראל. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נועד אחר הצהריים (יום ג') עם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, ושמע ממנו את מה ששמע ממנהיגי העולם - עמם נפגש מאז כניסתו לתפקיד: "ההתנחלויות נותרו מחסום לפתרון שתי מדינות לשני עמים".

 

נתניהו מצדו התייחס לירושלים, ואמר: "ירושלים היא לא התנחלות, היא הבירה הריבונית של מדינת ישראל. אנחנו בונים בירושלים כבר 3,000 שנה". השניים

נועדו במעונו של ראש הממשלה הבריטי, ברחוב דאונינג 10 בלונדון, במשך כשעה. בחלק מהפגישה לפחות ישב גם השגריר רון פרושאור, ובסיומה התקיימה מסיבת עיתונאים משותפת.

 

בפתח הדברים אמר בראון כי בריטניה היתה ונותרה ידידה של ישראל והיא תומכת בשלום במזרח התיכון. בראון הפתיע בהכרה בתוכנית שדוחף נתניהו לשיקום הכלכלה הפלסטינית ואמר, כי "הכלכלה הפלסטינית חייבת לפרוח. אני מברך את נתניהו על כוונתו לעשות זאת". הוא קרא לקהילה הבינלאומית לתמוך בשלום הכלכלי.

 

בראון המשיך ואמר, כי "בשיחתנו עלה נושא ההתנחלויות. הבהרתי את עמדתנו שלא השתנתה, שההתנחלויות נותרו מחסום לפתרון שתי מדינות לשני עמים. יש לנו הסכמה עם הנשיא אובמה על כך, והדברים נאמרים לקראת פגישתו של ראש הממשלה נתניהו מחר כאן בלונדון עם השליח המיוחד ג'ורג' מיטשל".


בראון ונתניהו בדאונינג 10 (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

 

נתניהו מבקש: קול ברור נגד הגרעין האיראני 

על הגרעין האיראני אמר בראון כי הבהיר היטב לנתניהו שמבחינתו, "לאיום כזה אין מקום בעולם מתורבת". הוא הדגיש כי בריטניה חולקת עם ישראל את הדאגה מפני פיתוח נשק גרעיני באיראן ואמר כי על טהרן לשתף פעולה עם הקהילה הבינלאומית ולקבל את הצעתו של נשיא ארה"ב ברק אובמה לדיאלוג ישיר.

"עד אז הקהילה הבינלאומית תוסיף להסתכל בחשדנות על תוכנית הפיתוח הגרעינית האיראנית", הבהיר והדגיש כי "כל האופציות פתוחות". נתניהו קרא להמשיך את שיתוף הפעולה בין ממשלות בריטניה וישראל בנושא ואמר כי יש "להשמיע קול ברור שייצא מלונדון, כמו מבירות אחרות בעולם" כדי להבהיר שאין לפתח נשק גרעיני באיראן.

 

נתניהו אמר כי הבהיר לעמיתו הבריטי כי ישראל מחוייבת לשלום וכי הדבר מותנה בכך שהמדינה הפלסטינית שתוקם תהיה מפורזת ותכיר בישראל כמדינה יהודית. "אנו מקווים להמשיך ולהתקדם בתהליך כדי להגיע לתוצאות", אמר נתניהו, "איננו חלשים. הזזנו והסרנו 147 מחסומי דרכים וחסמים מהכבישים, איפשרנו את הפעלת מעבר אלנבי לתנועת סחורות מירדן במשך 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע. זאת על מנת לאפשר פעילות כלכלית מורחבת בשטחים".


"על הפלסטינים לשאוף לשלום מוחלט". נתניהו בלונדון (צילום: רויטרס)

 

הוא הבהיר מה הוא מצפה מהפלסטינים: "אנחנו פעלנו ואנו מצפים לתזוזה או לתנועה דומה מהצד של הרשות הפלסטינית. כמו שראינו בוועידת הפתח, הם לא בכיוון של תנועה שכזאת. אבל זו חייבת להיות הדרך, חייב להיות שותף אמיץ בצד השני. זה מה שאנו מצפים מהצד הפלסטיני, הם חייבים לשאוף לשלום מוחלט וסופי לזמן ארוך שיפתור את בעיית הפליטים הפלסטינים פעם אחת ולתמיד". הוא הוסיף כי ברגע שהמדינה הפלסטינית תהפוך לבית הלאומי של הפלסטינים, עליה לקבל את ישראל כמדינת היהודים: "כמו שיהודים באים לישראל, פלסטינים יבואו לפלסטין, אבל לא לישראל".

 

"אנו פועלים כדי להשיג זאת, אנו מתכוונים להמשיך לפעול כדי להשיג זאת ואנו מצפים מהפלסטינים שיהיו שותפים להובלת התהליך לשלום", הבהיר ראש הממשלה, "אם נפעל יחד נוכל להשיג זאת".

 

על סוגיית ההתנחלויות אמר נתניהו: "איננו מתכוונים לקחת עוד אדמה ואיננו מתכוונים לפתח התנחלויות חדשות או לקחת אדמות שאסור להשתמש בהן לבנייה מחדש. מה שאנו מבקשים להשיג, יחד עם ארה"ב, מהשיחות שיימשכו מחר, זה למצוא נוסחה שתאפשר לנו להמשיך ולחיות חיים נורמליים". הוא הוסיף כי בפגישתו עם הנשיא אובמה בוושינגטון הבהיר לו שירושלים היא הבירה הריבונית של ישראל, "ואיננו מתכוונים לקבל עליה שום הגבלות. אמרתי לנשיא שירושלים אינה התנחלות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ובראון. תמימות דעים בנושא האיראני
צילום: AFP
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
"איננו חלשים". נתניהו
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים