נתניהו למיטשל: עשינו מהלכים בשטח
בכניסתו לפגישה עם השליח האמריקני, אמר ראש הממשלה כי "נקטנו מהלכים הן בשטח והן בהצהרות כדי להתקדם", והביע תקווה לחידוש קרוב של שיחות השלום עם הפלסטינים
אופטימיות בלונדון לקראת חידוש המשא ומתן לשלום בין ישראל לפלסטינים. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש הבוקר (יום ד') עם השליח האמריקני המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, ובכניסה לפגישה אמר: "אני מקווה שבקרוב נוכל לחדש את השיחות כדבר שבשגרה".
על רקע המגעים בעניין הדרישה האמריקנית להקפאת הבנייה בהתנחלויות, ציין ראש הממשלה: "הממשלה שלי נקטה מהלכים הן בשטח והן בהצהרות כדי להתקדם, ואנו אכן מתקדמים". נתניהו הוסיף כי מטרתו היא "שלום רחב יותר", וציין כי מדובר במטרה משותפת עם האמריקנים, כשהוא מתכוון כנראה ליוזמת השלום האזורי המתוכננת של הנשיא ברק אובמה.
נתניהו ומיטשל, הבוקר (צילום: עמוס בן-גרשום, לע"מ)
בתוך כך, דיווח הבוקר העיתון הבריטי "גרדיאן" כי הממשל האמריקני עומד על סף פריצת דרך בדרך לחידוש המגעים, לאחר שהצליח לחלץ מישראל הבטחה להקפיא את הבנייה בהתנחלויות, ובתמורה - ארצות הברית תאמץ מדיניות נוקשה יותר בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית.
לפי גורמים אמריקנים, אירופים, ישראלים ופלסטינים - עומד הממשל בוושינגטון להודיע על חידוש המשא ומתן לשלום לפני סוף החודש הבא. אובמה, כך לפי ה"גרדיאן", יודיע על פריצת הדרך באסיפה הכללית של האו"ם בניו-יורק ב-23 בספטמבר, או בכינוס מנהיגי המדינות המתועשות (G20) בפיטסבורג ב-24-25 באותו החודש. על-פי הדיווח, גם צרפת וגם רוסיה פנו לארצות הברית והציעו לארח ועידת שלום.
אתמול נועד נתניהו עם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, ואחרי ששמע עוד דרישה להפסקת הבנייה אמר כי "ירושלים היא לא התנחלות, היא הבירה הריבונית של מדינת ישראל. אנחנו בונים בירושלים כבר 3,000 שנה". נתניהו גם מתח ביקורת על ההנהגה הפלסטינית: "אנחנו עשינו צעדים לקדם שלום כלכלי ושלום מדיני. שאלתי את עצמי מה הם עשו? עד לרגע הזה הם רק הציבו תנאים מוקדמים והקשיחו את העמדות".
הבוקר התייחס נתניהו גם למותו של הסנאטור האמריקני טד קנדי. "הוא היה חבר במשך 30 שנה, הוא היה פטריוט אמריקני וידיד גדול של ישראל. חסרונו יורגש קשות", אמר.