שתף קטע נבחר

 

הנשיא לבני נוער: סעו לפתח תקווה להפגין

בשעה ש-102 תלמידים ממוצא אתיופי עדיין מחפשים כיתה בפתח תקווה, אמר נשיא המדינה בכנס של בני נוער: "אם אני הייתי במקומכם, הייתי עולה לאוטובוס ונוסע ישר לפתח תקווה להפגין". מנהלי שלושת בתי הספר המסרבים לקלוט את התלמידים זומנו שוב לשימוע, והודיעו: לא נגיע

בעוד האיומים על השבתת מערכת החינוך בפתח תקווה נמשכים על רקע אי שילובם של 102 תלמידים ממוצא אתיופי בבתי ספר דתיים, אמר היום (ה') נשיא המדינה, שמעון פרס, ל-400 מנהיגים צעירים: "אם אני הייתי במקומכם, הייתי עולה לאוטובוס ונוסע ישר לפתח תקווה להפגין נגד המתנגדים לשילובם של תלמידים אתיופים ב-3 בתי הספר בעיר". 

 

הנשיא השתתף בכנס של מנהיגים צעירים בפרויקט Lead בכפר המכביה, שבו השתתפו תלמידי כיתות י'. לשאלת אחד הנערים כיצד ניתן להשפיע על מהלכים חברתיים במדינה, אמר הנשיא: "בוא ואתן לך דוגמה קונקרטית - ההתנגדות לקלוט תלמידים אתיופים לבתי ספר זו חרפה שאף אדם בישראל

 לא יכול להשלים עימה. כנשיא המדינה אני מגנה זאת בכל פה ומקווה כי שנת הלימודים תיפתח בפתח תקווה כסדרה ולא תתאפשר בעתיד כל אפליה נגד אף תלמיד במדינת ישראל. לנוער יש כוח אדיר בהנעת תהליכים ולכן אל תהססו, השמיעו גם אתם את קולכם".

 

מפורום בתי הספר המוכרים הלא-רשמיים בפתח תקווה (דרכי נועם, דעת מבינים ולמרחב) נמסר בתגובה, כי ראוי היה שכבוד הנשיא ילמד את העובדות לפני שהוא מתבטא: "אנו מזמינים את כבוד הנשיא פרס להגיע ב-1 בספטמבר ברכב השרד שלו לשלושת בתי ספרנו, אז יראה כי בבתי הספר משובצים תלמידים עולי אתיופיה כמו גם תלמידים בעלי מוגבלויות. משם אנו ממליצים לכבוד הנשיא להמשיך ל-40 בתי ספר בעיר פתח תקווה שם הוא לא יראה תלמיד עולה אתיופיה אחד".

 

עוד הוסיפו: "בתי ספרנו קולטים וימשיכו לקלוט תלמידים ללא כל אפליה, אך ורק על פי הקריטריונים שאישר משרד החינוך".

 

מנהלי בתי הספר: לא נגיע גם לשימוע הבא

משרד החינוך זימן שוב לשימוע את מנהלי שלושת בתי הספר הדתיים הלא-רשמיים בפתח תקווה. גם היום היה אמור להתקיים שימוע בנושא אי-הסכמתם לקלוט את התלמידים יוצאי אתיופיה, שאליו הודיעו המנהלים שלא יגיעו. מנהלי שלושת בתי הספר מסרו שגם לשימוע הקרוב ביום ראשון לא יגיעו בתנאים הנוכחיים.

  

לא ברור עדיין אם משרד החינוך יוכל לממש את הסנקציות נגד אותם בתי ספר, בהן שלילת רישיון בית הספר וסנקציות כלכליות. 2,500 תלמידים עלולים להישאר במקרה כזה ללא מוסד חינוכי. כמו כן בתי הספר עשויים לפנות לערכאה משפטית, שכן לטענתם הם מקיימים את הקריטריונים לקבלה או אי קבלה שקבע משרד החינוך.

  

שר החינוך גדעון סער התייחס אתמול לסוגיה ואמר כי משרדו לא יקבל "תירוצים והסברים כדי להתחמק באופן שעולה ממנו ריח של גזענות". לדבריו, "בתי הספר הללו צריכים לקבל תלמידים אתיופיים וזו חובתם". השבוע שלח משרד החינוך מכתב למנהלי בתי הספר ואיים כי ינקוט בסנקציות נגדם אם ימשיכו בסירובם.

 

מתוך כ-20 מוסדות חינוך דתיים בעיר, רק חמישה בתי הספר הממלכתיים-דתיים מוכנים לקלוט את התלמידים. כל יתר בתי הספר הדתיים בעיר, הנמצאים בבעלות פרטית, מתחמקים בתירוצים שונים מקבלת התלמידים. מדובר בבתי ספר המוגדרים "מוסדות מוכרים שאינם רשמיים", חלקם חרדיים וחלקם מהציונות הדתית, המקבלים מימון מהמדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים