שתף קטע נבחר

לראשונה זה שנתיים: איחוד משפחות בקוריאה

אחרי שורת הפרובוקציות, מסר פייסני נוסף מפיונגיאנג: כ-200 משפחות שהופרדו במלחמה יזכו להיפגש בחודש הבא, במסגרת חידוש פרויקט האיחוד - כשנתיים לאחר שהופסק עקב עליית הנשיא השמרן בדרום קוריאה

עוד סממני פיוס בחצי האי הקוריאני: צפון קוריאה ודרום קוריאה סיכמו היום (ו') לערוך בחודש הבא סבב חדש של איחוד משפחות שהופרדו במלחמת קוריאה בשנות ה-50 - הראשון זה כמעט שנתיים.

 

השיחות שהתקיימו בשלושת הימים האחרונים באתר הנופש "הר היהלומים" בצפון קוריאה בתיווכם של אנשי הצלב האדום הסתיימו בהסכם על קיום שישה ימים מרוכזים של איחודי משפחות זמניים החל ב-26 בספטמבר, שיכללו 200 משפחות.


ראש הצלב האדום בצפון קוריאה, צ'ו סונג איק (משמאל) ומקבילו הדרום קוריאני קים יונג צ'ל, הבוקר לאחר השגת הסיכום (צילום: רויטרס)

 

מיליוני קוריאנים הופרדו ממשפחותיהם עקב מלחמת האזרחים, שהסתיימה ב-1953 בהפסת אש אך ללא הסכם שלום. עד היום, לא ניתן לקיים קשרי דואר, טלפון או אפילו דוא"ל בין אזרחים משני צדי הגבול.

 

מפגשים תקופתיים של איחוד משפחות התקיימו באופן סדיר מאז שנת 2000, אז קיימו שתי הקוריאות את ועידת הפסגה הראשונה שלהן. המפגש האחרון התקיים בסוף 2007, אלא שאז עלה לשלטון בדרום קוריאה הנשיא השמרון לי מיונג באק, והנהיג מדיניות קשוחה יותר כלפי הצפון - שבתגובה הפסיק את כל שיחות הפיוס והפרויקטים המשותפים.

 

סדרת מסרים פייסניים

השיחות הנדירות השבוע וההסכם שהושג בהן הן סימן נוסף לשיפור ביחסים בין שתי המדינות, ולניסיונות האחרונים של פיונגיאנג לפייס את סיאול ואת וושינגטון, לאחר סדרת הפרובוקציות האחרונה שלה, שכללו ניסוי גרעיני, ניסויי טילים בליסטיים והצהרות לוחמניות.

 

מוקדם יותר החודש שיחררה צפון קוריאה שתי עיתונאיות אמריקניות ועובד דרום קוריאני שאותם החזיקה במעצר יותר מארבעה חודשים. כמו כן הודיעה על כוונתה להוציא מההקפאה כמה פרויקטים משותפים עם הדרום, ובכלל זה קיום המפגשים בין בני משפחה שהופרדו, שהופסקו בעקבות עליית הממשלה השמרנית בסיאול לפני כשנה וחצי. הצפון אף שיגר משלחת לסיאול כדי להשתתף באירועי האבל על מותו של נשיא הדרום לשעבר, קים דאי ג'ונג.

 

בתחילת השבוע דיווחה התקשורת בדרום קוריאה כי הצפון הזמין את נציגי ארה"ב לשיחות הראשונות בנושא הגרעין מאז נכנס הנשיא ברק אובמה לתפקידו. בוושינגטון, אמר אתמול דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, כי ארה"ב לא קיבלה הזמנה רשמית מצפון קוריאה. הוא הוסיף כי השליח המיוחד סטיבן בוסוורת מתכוון לערוך מסע באסיה בתקופה הקרובה, אך לא יגיע לצפון קוריאה.

 

היום דיווחה סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית, יונהאפ, כי ארבעה פקידים צפון קוריאנים ביקרו בוושינגטון בשבוע שעבר ונפגשה עם נציגי ארגוני סיוע הומניטרי, לדיון בהמשך משלוחי המזון למדינה מוכת הרעב. לפי הדיווח, הביקור לא כלל מפגשים עם גורמי ממשל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השיחות הסתיימו בהצלחה
צילום: AP
מומלצים