שתף קטע נבחר

 

עיריית פ"ת: יש פשרה על האתיופים; ההורים נגד

ראש העיר הכריז על פשרה לפיה 30 תלמידים ילמדו בשלושת בתי-הספר ה"סוררים", והשאר ייקלטו ביתר מוסדות החינוך בעיר. ועד ההורים מסרב וממשיך לאיים בהשבתה: זה לא שוויון אמיתי

יומיים לפני הצלצול הראשון, היה נראה בצהריים (יום א') כי משבר התלמידים האתיופים בפתח-תקוה, שחשף טפח מדאיג מהגזענות בחברה הישראלית, עומד לקראת פתרון נקודתי. אך ועד ההורים העירוני סירב לקבל את פשרת העירייה.

 

צפו בראש העיר פתח תקוה מסביר על הפשרה שהושגה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפי הפשרה, שהשיג ראש העיר עם מנהלי כלל בתי-הספר בעיר, התלמידים שטרם שובצו - 109 בסך-הכל - ייקלטו בכיתות רגילות, ללא מבחני כניסה, בכל מוסדות החינוך של פתח-תקוה, ובהתאם למקום מגוריהם. לכל תלמיד תותאם תוכנית אישית לקידום, אשר תמומן על-ידי משרד החינוך, כדי שכלל התלמידים ישתלבו עם חבריהם לכיתה בהקדם.  

 

גם שלושת בתי-הספר ה"סוררים", שיצרו בסירובם את המשבר מלכתחילה, נאותו לקלוט תלמידים יוצאי אתיופיה - 30 במספר. המנהלים עצמם סיכמו את העניין כולו כ"סערה גדולה בכוס תה".


לקראת שילוב - ישיבה במועצת העיר פ"ת (צילום: עופר עמרם)

 

ואולם שעה קלה לאחר מכן הודיע ועד ההורים בפתח-תקווה שהוא דוחה דחה את הצעת הפשרה, והדגיש כי איום ההשבתה ב-1 בספטמבר עומד בעינו. "אין בהצעת הפשרה שיוויון אמיתי, לא לפי מספר התלמידים שישובצו ולא לפי צורת קליטתם בבתי הספר", אמר יו"ר ועד ההורים, גדי יפה. הוועד קרא לפגישה דחופה עם שר החינוך, גדעון סער.

 

המשבר נגע לתלמידים שטרם שובצו, והגיעו במהלך החופש הגדול ממרכז הקליטה לפתח-תקוה. "ההסכם מבטיח לנו שכל הילדים עד האחרון שבהם יוכלו להיקלט", בישר ראש העיר, איציק אוחיון, לפני הבעיות שצצו שוב. שושבינת ההבנות הייתה חברת-הכנסת רונית תירוש מקדימה.  

 

רוב התלמידים יוצאי אתיופיה, שביקשו להשתבץ במוסדות החינוך של פתח-תקוה, הם חילונים שעברו גיור. "הרבנות הראשית איימה עלינו שאם לא ילמדו בחינוך הדתי, לא יאפשרו לקלוט עוד עולים מאתיופיה", הסביר את הרקע למשבר ממלא-מקום ראש העיר, מוטי זפט. "אנחנו רוצים להעמיד רב בכל בית-ספר כמו שצריך. התלמידים מגיעים ללא ידע בעברית, אז אין היגיון לשים אותם בכיתה מבלי שיבינו מה קורה. לכן, הצענו כיתות מכינה. מי שמתאים - ייכנס, מי שלא לא. אבל משרד החינוך התנגד לכך".  


מחכים להיקלט (צילום ארכיון: שאול גולן)

 

היום, בעוד מנהלי בתי-הספר המדוברים מסרבים להגיע לשימוע אצל מנכ"ל משרד החינוך, התייחסו ראש הממשלה, נשיא המדינה ואישי ציבור רבים לפרשה

 העגומה. "הדבר הזה מעליב ופוגע בכולנו", אמר פרס. "זה פיגוע מוסרי", המשיך נתניהו.

 

שר החינוך, גדעון סער, הזהיר כי נגד מוסדות, שיתמידו בסירובם לקבל תלמידים יוצאי אתיופיה, יינקטו סנקציות שיכללו שלילת תקציבים או רישיון. והוסיפה השרה לשעבר, יולי תמיר: "פתח-תקוה מסתמנת כבר שנים רבות כמערכת שלא פותחת את שעריה ולא מצליחה לתת שיוויון לתלמידים האתיופים. בתי-הספר צריכים להבין שזהו תנאי בסיסי לפתיחת שנת הלימודים, והם צריכים לאמץ מדיניות של פתיחות".    


פורסם לראשונה 30/08/2009 14:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פשרה? ראש העיר אוחיון
צילום: עופר עמרם
צילום: עופר עמרם
השושבינה. רונית תירוש
צילום: עופר עמרם
מומלצים