הפגינו נגד אפליית האתיופים בפ"ת - ופונו בכוח
כ-100 בני נוער והוריהם הפגינו נגד בתי הספר ה"סרבנים" בעיר וחסמו רחובות וצמתים. 5 עוכבו לחקירה. מנכ"ל נציגי הארגונים של יוצאי אתיופיה: אין בעיה שהילדים ילמדו בבית ספר חילוני - בתנאי שיסגרו קודם את בתי הספר הדתיים שלא מוכנים לקבלם
פחות מיממה לתחילת הלימודים, ולא מסתמן פתרון למשבר בפתח תקווה. המשטרה פינתה בצהריים (יום ב') בכוח מפגינים שחסמו כבישים בעיר, במחאה על על אי שילובם של תלמידים ממוצא אתיופי בשלושה בתי הספר דתיים הפרטיים, "דרכי נועם", "למרחב" ו"דעת מבינים". המשטרה עיכבה לחקירה חמישה מפגינים, עולים מאתיופיה, שחסמו את הכביש.
כ-100 בני נוער והוריהם שהפגינו נעו בין מספר צמתים מרכזיים סמוך לעירייה, וגרמו לשיבושי תנועה קשים. הם נשאו שלטים עם סיסמאות כגון "די לגזענות", "די לאפליה" ו"ממתי בתי ספר מחנכים לגזענות?". את ההפגנה איבטחו שוטרים רבים. עד עתה טרם יצא מבניין העירייה גורם כלשהו כדי להביע את עמדתו.
המפגינים. "ממתי בתי ספר מחנכים לגזענות?" (צילום: גיל יוחנן)
עד כה לא נמצא עדיין פתרון מוסכם על כל הצדדים לשילובם של 109 הילדים האתיופים. מוקדם יותר דחה הרב הראשי הספרדי, שלמה עמאר, את הצעת הפשרה של שר החינוך גדעון סער, שהציע לשלב את הילדים בכל בתי הספר הממלכתיים בעיר, כולל החילוניים - תחת פיקוח של מסגרת דתית. הרב הודיע כי "מבחינה הלכתית", אינו יכול לאפשר סידור כזה.
די לאפילה - ההפגנה בפתח תקוה (צילום: ירון ברנר)
דני קסהון, מנכ"ל נציגי הארגונים של יוצאי אתיופיה, בירך בהפגנה את שר החינוך על החלטתו להפסיק את המימון הממשלתי לבתי הספר ה"סרבנים". "אני מברך את שלילת התקציב", אמר, "אך עדיין נשאר מהלך נוסף, והוא לשלול את רישיון ההפעלה של המערכת הבית-ספרית, כדי שהם ייסגרו".
לדבריו, "אין לי בעיה שהילדים ימצאו את עצמם במערכת בית-ספרית ממלכתית חילונית שנמצאת ביישוב", אך זאת בתנאי אחד - "במידה ובתי הספר הממלכתיים-דתיים ייסגרו".
מיכל, תושבת כפר סבא הגיעה במיוחד כדי לתמוך בקהילה. "המאבק הזה קשור לכלל החברה הישראלית, לכל המגזרים", אמרה ל-ynet. "היום זה הם, מחר זה אנחנו".
גם פעילי תנועת הנוער העובד והלומד הגיעו והשתתפו בהפגנה והביעו את הזדהותם עם המאבק.