פוטין: המערב אשם בהסכם בין סטלין להיטלר
ראש ממשלת רוסיה התראיין לעיתון פולני לקראת יום השנה ה-70 לפרוץ מלחמת העולם השנייה. ופוטין הכיר בכך שחוזה ריבנטרופ-מולוטוב היה לא מוסרי, אך הסביר כי לברית המועצות לא נותרה ברירה לאחר שהמערב הפקיר את צ'כוסלובקיה
העולם יציין מחר (ג') את יום השנה ה-70 לפרוץ מלחמת העולם השנייה ונראה כי הוויכוח ההיסטורי לא נגמר. ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, ביקר את ההסכם שנחתם בין ברית המועצות לגרמניה, אך טען כי המערב הוא שדחף את מוסקבה לכרות ברית עם הנאצים.
בראיון לעיתון "גזטה ויבורצ'ה" היוצא לאור בפולין הודה פוטין כי חוזה ריבנטרופ-מולטוב שנחתם ב-1939 היה "לא מוסרי". ההסכם שעליו חתמו שרי החוץ של ברית המועצות וגרמניה קבע כי המדינות לא יתקפו זו את זו. תשעה ימים לאחר חתימתו החליטה גרמניה לפלוש לפולין - האירוע שהצית את מלחמת העולם.
ראש הממשלה הרוסי הדגיש בראיון כי החוזה אמנם היה לא מוסרי, אך למשטרו של יוזף סטלין לא נותרה ברירה, מאחר שמדינות המערב הותירו אותה לבד בחזית נגד הצורר הנאצי אדולף היטלר. בכך הוא התכוון להחלטת המערב לאפשר להיטלר לספח את חבל הסודטים בצ'כוסלובקיה ב-1938.
פוטין יגיע מחר לביקור רשמי בפולין כדי לקחת חלק בטקסים הממלכתיים לציון
יום השנה ה-70 לפלישה הנאצית. במהלך ביקורו הוא ייפגש עם עמיתו הפולני דונלד טוסק.
טענותיו של פוטין מתייחסות ל"הסכם מינכן" שנחתם בין צרפת, בריטניה, איטליה וגרמניה על עתידו של חבל הסודטים בצ'כוסלובקיה. במסגרתו הסכימו כפו מדינות המערב על צ'כוסלובקיה למסור את החבל לגרמניה. ראש ממשלת בריטניה דאז, נוויל צ'מברליין, הצדיק את ההסכם בטענה כי הוא נועד להבטיח "שלום בדורנו", אולם המהלך הביא להתפוררות צ'כוסלובקיה ולהפיכתה במהרה לחלק משטחי הגרמניה הנאצית.