שתף קטע נבחר

 

השרים התווכחו: ראש העיר יעשה סדר - או המפכ"ל?

בדיון ועדת השרים התפתח ויכוח בין אהרונוביץ' לשטייניץ לגבי המודל הרצוי למשטרה העירונית - כפוף למשטרה או לרשויות. נתניהו ביקש מהם לבדוק מה הצליח יותר בעולם

כיצד תיראה המשטרה העירונית? ועדת השרים שהוקמה לעניין זה התכנסה בצהריים (יום ב'), בראשות ראש הממשלה נתניהו. הוא ביקש מהשר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' ומשר הואצר יובל שטייניץ ללמוד כיצד יושם בהצלחה המודל הזה בעולם, בטרם יוחלט איזו שיטה תאמץ ישראל.

 

בדיון השתתפו גם השר לענייני מודיעין, דן מרידור, השר יוסי פלד, שר המשפטים יעקב נאמן, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דודי כהן, מנכ"ל משרד ראש הממשלה אייל גבאי ומנכ"לים נוספים.

 

ראש הממשלה משוכנע שהמשטרה העירונית תוכל לסייע במאבק בפשיעה הגואה. הוא קרא לשרים ולמשטרה לקדם את העניין, במאמץ משותף עם ראשי רשויות. השר אהרונוביץ' עמד בדיון על כך שהסמכות להפעיל את המשטרה העירונית תיוותר בידי משטרת ישראל. בכך גיבה את עמדת המפכ"ל, שאמר בשבוע שעבר כי משטרה שתוכפף לראשי הרשויות "תפגע בדמוקרטיה".

 

מנגד, הציג שר האוצר הציג עמדה הפוכה, המצדדת בהכפפת המשטרות העירוניות לראשי הערים. "זה ייצור תחרות קונסטרוקטיבית ומדידה בין הערים וישפר את רמת הביטחון האישי", אמר שטייניץ בדיון. "כל ראש עיר יימדד על פי רמת הביטחון האישי שיספק לאזרחים".

 

מאידך אמר השר לביטחון פנים: "משטרה כזאת, כפי שמציע שר האוצר, תיצור פה 250 משטרות עצמאיות ונתק גדול עם המשטרה הלאומית. המשטרה העירונית חייבת להיות כפופה למשטרת ישראל ותופעל על פי הצרכים שיציג ראש העיר".

 

נתניהו, שבעבר דווח כי הוא תומך בהכפפת השיטור העירוני למשטרה, סיכם את הוויכוח: "השאלה היא מה עשו בדיוק במדינות בעולם שבהן הוקמה כבר משטרה עירונית, והורדו אחוזי האלימות והפשיעה. מה המאפיינים המשותפים של המקומות בהם זה הצליח, זה מה שצריך לבדוק. יש שבע ערים בארצות-הברית שתיארו בפניי איך הורידו את רמת הפשיעה. אני זוכר שבכולן עשו דברים דומים. יש לבדוק מה הם עשו וללמוד מהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהרונוביץ'. גיבה את המפכ"ל
צילום: רויטרס
שטייניץ. "תחרות בין הערים"
צילום: רויטרס
נתניהו. "צריך לבדוק"
צילום: פלאש 90
מומלצים