בניזרי והירשזון באו לכלא, אנשי ש"ס עוררו מהומה
השרים לשעבר שהורשעו בשחיתות החלו בריצוי עונשי המאסר. מחוץ לכלא "מעשיהו" התפתחה מהומה אלימה של אנשי ש"ס סביב בניזרי. "הוא זכאי", הם צעקו והשר לשעבר מחה: "לא אותי הענישו, אלא אלפים בישראל". הירשזון נכנס בשקט לכלא בצפון
השרים הפכו אסירים - והמהומה פרצה: עשרות פעילי ש"ס וחברי כנסת של המפלגה באו הבוקר (יום ג') לשערי כלא "מעשיהו" ברמלה. הם קיבלו בסערה את פניו של השר לשעבר שלמה בניזרי, שהתחיל הבוקר לרצות את עונש המאסר בן ארבע השנים שנגזר עליו בגין קבלת שוחד, ואף הרימו יד על אנשי תקשורת. במקביל, נכנס השר לשעבר אברהם הירשזון לכלא "חרמון" בצפון.
בין הבאים לכלא היו יו"ר המפלגה, אלי ישי, שר השיכון והבינוי אריאל אטיאס, חברי הכנסת נסים זאב, אברהם מיכאלי, משולם נהרי, יצחק וקנין, יעקב מרגי, אמנון כהן ודוד אזולאי.
ישי אמר שהוא כואב: "חברים לא מפקירים, ש"ס איתך וכולם פה. מאות אלפי אנשים כואבים את מאסר של הרב בניזרי, אנחנו מקווים שהנשיא יחון אותו". כזכור, שלח השר מכתב לנשיא המדינה, שמעון פרס, ובו ביקש להעניק לבניזרי "חנינה מוצדקת", בין היתר בשל מוצאו.
עם כניסתו לכלא אמר בניזרי בדמעות: "אתם רואים את הכאב והתסכול של כל הציבור. אני משתדל לגבור על רגשותי. מישהו צריך לשמוע את זעקת הכאב הזו. אלה לא רק דמעות שלהם אלא דמעות של אלפים בעם ישראל שנפרדתי מהם בשבועות האחרונים. כולם בוכים ואת מי הענישו? אותם. לא אותי הענישו. אני מוענש על לא עוול בכפי".
בניזרי בשערי בית הכלא, הבוקר (צילום: אבי מועלם)
המשטרה נערכה באופן מיוחד מחוץ לכלא, עם עשרות שוטרים ואמצעים לפיזור הפגנות. המפגינים הטיחו האשמות קשות בבית המשפט ובאמצעי התקשורת, וקראו לעבר בניזרי קריאות עידוד. הפעילים קראו בקול פרקי תהילים וחילקו סטיקרים עליהם נכתב "הוא זכאי". אחד מהם אמר: "זו הרגשה קשה ששר בישראל נכנס מאחורי סורג ובריח רק משום ששם המשפחה שלו הוא בניזרי. הוא זכאי בן זכאי".
לדברי ח"כ אזולאי, "ההרגשה קשה. זה צריך להיות גם יום של חשבון נפש למערכת המשפט במדינת ישראל - שהיא אמרה לבית המשפט המחוזי שמטילים בו דופי. העליון צריך לעשות חשבון נפש. קשה להגיד שהיה כאן משפט צדק. הייתה כאן רדיפה ויצירת תקדים על אדם חף מפשע".
נקטו באלימות כלפי אנשי תקשורת (צילום: אבי מועלם)
בניזרי חרש בשבועות האחרונים את הארץ לאורכה ולרוחבה, כשבתווך דחה בית המשפט את בקשתו להיכנס לכלא אחרי החגים. השר לשעבר שהורשע בקבלת שוחד מהקבלן משה סלע ונידון לארבע שנות מאסר, נפגש עם אישי ציבור והשתתף בכנסים במטרה להוכיח את חפותו. את הערב האחרון בחר השר לשעבר להעביר בביתו שבירושלים, בחברת משפחתו וחברים קרובים. אנשי ציבור רבים, בהם הרב הראשי, שלמה עמאר, חברי כנסת ומנכ"לים של משרדים ממשלתיים הגיעו גם הם לביתו על-מנת לחלוק לו כבוד ולאחל לו בהצלחה.
הירשזון ברגעים אחרונים של חופש (צילום: חגי אהרון)
בניגוד אליו, השר לשעבר אברהם הירשזון, שנידון לחמש שנים וחמישה חודשי מאסר נכנס בשקט יחסי לבית הכלא חרמון. הוא הגיע מלוווה בשני בני משפחה שעזרו לו לסחוב את הציוד האישי, והסכים לומר רק "בוקר טוב" לפני שנכנס בשערי בית הסוהר. הירשזון עבר את שלב הקליטה הראשוני, מסר טביעת אצבע והציוד שלו עבר שיקוף. בני משפחתו הורשו ללוות אותו בשלב זה.
שר האוצר לשעבר בילה את הימים האחרונים שלפני ריצוי עונשו עם בני משפחתו. מקורבים אליו מתחו ביקורת על התנהלותו של בניזרי בימים שלפני כניסתו למאסר
ואמרו ל-ynet: "בניגוד לשר אחר לשעבר הנכנס לכלא, גם בימיו האחרונים כאדם חופשי הירשזון מתנהג כאדם מכובד ולא רוצה לעשות 'פסטיבל' סביב כניסתו לכלא, בהמשך ישיר לקו אותו נקט בבית המשפט'".
כזכור הורשע הירשזון בגניבת כשני מיליון שקלים מהסתדרות העובדים הלאומית ובקבלת דבר במרמה. בית המשפט קבע כי ההסתדרות ועמותת ניל"י הפכו בניהולו של הירשזון ל"קזינו" שבו כל הבכירים זוכים בכספים לא להם. "גרסאות הירשזון קלושות וצצו יש מאין", קבעה השופטת. "כשלונו המרכזי היה שלא הביא הסבר תמים אחד. עיקר בעייתו בריבוי גירסאותיו", פסקה השופטת ברכה אופיר-תום.