שתף קטע נבחר

עד שייצא עשן: פורל בעישון ביתי

אוהבים את הטעם והארומה של דגים מעושנים? עכשיו אתם יכולים להכין אותם בבית, בלי הרבה מאמץ. השף מאיר דנון עם מתכון לפורל מעושן

הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין

 

פורל מעושן

מתכון באדיבות השף מאיר דנון, בית הספר "בישולים"

 

מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים, סלט חסה, או כל תוספת אחרת

 

המרכיבים:

4 דגי פורל נקיים וללא קשקשים

1 כוס מלח גס

1/2 כוס סוכר

2-3 עלי דפנה

2 כפות גרגירי פלפל שחור

1 כוס שבבי עץ מסקיט (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות, או באינטרנט), או עלי תה, או נסורת רגילה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המלח, הסוכר, הפלפל ועלי הדפנה ומניחים מחצית מהתערובת בתחתית של תבנית אפייה.
  2. מניחים את הדגים מעל התערובת, ואת יתר התערובת שמים בתוך הדג ומעליו.
  3. מניחים במקרר לכחצי שעה (מומלץ לא להשאיר את הדג מעבר, כי הוא יהיה מלוח מדי).
  4. מוציאים את הדגים מהמקרר ושוטפים היטב.
  5. מצפים סיר רחב בנייר אלומניום ומניחים את שבבי העץ (לאחר שהושרו במים לפי הוראות היצרן).
  6. מניחים על השבבים שני רינגים, או משהו אחר עליו ניתן להניח רשת ברזל כך שלא תגע בשבבים.
  7. מניחים את הדגים על הרשת ומכסים בנייר אלומניום באופן הרמטי.
  8. מניחים את התבנית על הגז, על אש קטנה ומעשנים את הדג במשך 10 דקות.
  9. פותחים בזהירות את נייר האלומיניום, והופכים את הדג. סוגים ומעשנים 10 דקות נוספות.

 

השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים