שתף קטע נבחר

צפ' קוריאה: הגענו לשלב הסופי בהעשרת האורניום

למרות המחוות האחרונות שביצעה כלפי וושינגטון וסיאול, המדינה הקומוניסטית הבהירה כי היא ממשיכה עם תוכניותיה הגרעיניות: "אנחנו מוכנים הן לדיאלוג והן לסנקציות"

צפון קוריאה ממשיכה לשחק באש ולהתגרות במערב: המדינה הקומוניסטית המבודדת הודיעה הלילה (שישי) כי הגיעה לשלבים האחרונים של העשרת אורניום - מהלך שיאפשר לה מסלול חדש לייצור נשק גרעיני, בנוסף לתוכנית העשרת הפלוטוניום שלה.

 

סוכנות הידיעות הרשמית במדינה דיווחה כי פיונגיאנג הודיעה למועצת הביטחון של האו"ם כי למרות המחאות הבינלאומיות, היא ממשיכה עם תוכניותיה הגרעיניות. "אנחנו מוכנים הן לדיאלוג והן לסנקציות",

כתבה צפון קוריאה למועצת הביטחון, "אם החברות הקבועות במועצה רוצות להטיל עלינו סנקציות לפני דיאלוג, אנחנו נגיב בהגברת ההרתעה הגרעינית שלנו לפני שניפגש איתם לשיחות".

 

בהודעה למועצת הביטחון הוסיפה פיונגיאנג כי מעולם לא התנגדה לפירוק מנשק גרעיני בחצי האי הקוריאני ובעולם כולו. "התנגדנו למבנה של השיחות הרב-צדדיות שנוצלו כדי להפר באופן שערורייתי את הריבונות של צפון קוריאה ואת זכותה להתפתח".

 

שליח אמריקני הגיע לשיחות באסיה 

ההודעה החריפה הגיעה יום אחד בלבד אחרי שהשליח האמריקני המיוחד לצפון קוריאה, סטיבן בוסוורת', הגיע לבייג'ינג כדי לדון עם גורמים סיניים בתוכנית הגרעין הצפון-קוריאנית. בוסוורת' צפוי להמשיך גם לסיאול ולטוקיו כדי לדון בנושא.

 

השגרירות האמריקנית בבייג'ינג הודיעה כי ביקורו של בוסוורת' באזור נועד  "להמשיך את ההתייעצויות עם שותפותינו ובנות בריתנו לגבי הדרכים לשכנע את צפון קוריאה שהיא חייבת לעמוד בהתחייבויותיה, ולקחת צעדים בלי הפיכים לקראת השלמת התפרקותה מגרעין".

 

ארה"ב, סין, יפן, רוסיה ודרום קוריאה דנו עם צפון קוריאה במשך שנים על התפרקותה מגרעין

בתמורה לסיוע ותמריצים נוספים, אך המדינה הקומוניסטית פרשה מהשיחות מוקדם יותר השנה. בחודש מאי ערכה ניסוי גרעיני שהוביל לגינויים בינלאומיים והביא עליה סנקציות של האו"ם.

 

הצעד האחרון של צפון קוריאה מגיע גם על רקע מחוות פיוס שעשתה כלפי וושינגטון וסיאול לאחרונה. היא שיחררה מהכלא בשבועות האחרונים שתי עיתונאיות אמריקניות וחמישה דרום קוריאנים. בנוסף, הסכימו שתי הקוריאות להתחיל מחדש בפרוייקט איחוד המשפחות שהופרדו במהלך המלחמה ביניהן וכן לחדש את העבודה בפארק תעשייתי משותף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתקן גרעיני בצפון קוריאה (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים