שתף קטע נבחר

מהבוקר: הקלדניות בבתי המשפט שובתות

נציגי הקלדניות הגיעו להסכמים עם משרד האוצר ונציבות שירות המדינה, אך הנציבות חזרה בה. "בהיכל הצדק לא נעשה צדק, אנו עובדות בתנאים מחפירים", הסבירה אחת מהן

היכונו לעיכובים בבית המשפט: כ-800 קלדניות מבתי המשפט ברחבי הארץ צפויות לפתוח הבוקר (יום א') בשביתה, במחאה על פיצוץ ההבנות שהתגבשו במהלך החודשים האחרונים עם משרד האוצר ועם נציבות שירות המדינה. בעקבות שביתת הקלדניות הצפויה, צפוי להיווצר עומס רב על דיונים ומשפטים, מכיוון שאת מקומן ימלאו מתמחים, עוזרים משפטיים והשופטים עצמם. 

 

לדברי דני חסון, יושב ראש הוועד הארצי של מערכת בתי המשפט, אם לא יגיעו להבנות בשבועות הקרובים לגבי שכר הקלדניות, יש לשבש גם את עבודת המזכירות. "אנו מנהלים כבר למעלה משמונה חודשים משא ומתן לגבי נושא מעמד הקלדניות. הגענו להסכמות עם משרד האוצר ועם נציבות שירות המדינה, רק שלפני מספר ימים הנציבות חזרה בה והשאירה את הקלדניות באוויר. אנחנו לא מוכנים לשתוק יותר, עד עכשיו לא רצינו להרעיש, אבל יש גבול למה שאנו מוכנים לסבול", אמר ל-ynet. 

 

לדברי עורכת הדין אורנה לין, שייצגה את הקלדניות במשא ומתן, היה משא ומתן ממושך שהגיע להישגים, אולם הנציבות חזרה בה. לדבריה, כרגע הקלדניות נקראות עובדות מדינה קבועות, אולם הן מוחתמות בחוזים שמוארכים בכל שנה, בטרם ניתנו להם כתבי מינוי. 

 

עד שנת 2003 היו הקלדניות מוגדרות כעובדות קבלן דרך משרדי כוח אדם. מ-2003 נחתם הסכם מיוחד לפיו הם יהיו כמעין עובדות מדינה, אולם במגבלות מסוימות. במהלך השנה האחרונה נעשו מספר ניסיונות להגיע להסדרים לגבי העלאת שכר הקלדניות. כיום משתכרות הקלדניות שכר מינימום, והן גם לא מקבלות את ההטבות והזכויות מהן נהנים שאר עובדי המדינה. 

 

לדברי נ', קלדנית במחוז ירושלים: "בהיכל הצדק לא נעשה צדק. אנו עובדות קשה ובתנאים מחפירים. השופטים אמנם מעריכים אותנו, אבל עם תודה לא הולכים למכולת, לכל קלדנית יש סיפור של הוצאה לפועל, אף אחד לא רוצה לעבוד במקצוע הזה, התמורה היא פשוט בושה".

 

קלדנית נוספת, עובדת גם היא במחוז ירושלים, אמרה ל-ynet: "נמאס לנו להיות פראייריות, צריך לעשות סוף לפארסה הזאת ולעגן בחוק את השכר שלנו, שיהיה בהתאם לעבודה שלנו. אנו מתכוונות להשבית את כל בתי המשפט בארץ כדי שיתחילו להבין שהם לא יכולים לעשות כלום בלעדינו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שביתה בבית המשפט. ארכיון
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים