מתוקים ומפנקים: מאפינס דבש, תמרים וצנוברים
לכבוד החג הקרב ובא, יעל גרטי מחליפה את עוגת הדבש במאפינס דבש עם פיסות תמרים, בעיטור צנוברים פריכים. הכנה קלה מאוד - ותוצאה מפנקת
ראש השנה בפתח - וזה הזמן להכין עוגות דבש. הפעם התחשק לי לאפות דווקא מאפינס דבש, עם תמרים מזן מג'הול, שהוא הזן האהוב עלי, וצנוברים, שאני מאוד אוהבת. אני שמחה להגיש לכם מתכון קל במיוחד, שמנפק מאפינס מתוקים ומפנקים.
מתכונים נוספים עם דבש
מדריך שימושי להכנת עוגות דבש וארבעה מתכונים
לא אוהבים דבש? הנה ארבע עוגות תפוחים
מאפינס דבש, תמרים וצנוברים
אל נא תוותרו על הצנוברים, שמוסיפים למאפינס פריכות משגעת. במקום צנוברים ניתן לעטר את המאפינס באגוזי מלך, פקאן, לוז, או פיסטוקים קצוצים.תמרים מזן מג'הול ניתן להשיג בחנויות התבלינים/פיצוחים, בחנויות טבע ולעתים גם במרכולים. במקום מג'הול ניתן להשתמש בתמרים מזן חלאווי או חדראווי, אלא שאז יש להגדיל מעט את כמותם, משום שהם קטנים מהמג'הול.
אין זו טעות: המתכון אינו מכיל חמאה/שמן. בניגוד למה שאמרו לכם בחנות, כדאי מאוד לשמן תבנית מאפינס מסיליקון. אם רוצים, אפשר גם לשמן וגם להניח מנג'טים בבסיס השקעים.
מומלץ להגיש את המאפינס ביום הכנתם. אחרי צינון יסודי, אפשר להקפיאם.
המרכיבים (ל-10 מאפינס גדולים):
2 ביצים בגדול L
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
200 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) דבש
230 גרם (כוס וחצי + 2 כפות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וקצוצים
לעיטור:
30 גרם (כ-1/3 כוס) צנוברים
לשימון:
מעט חמאה רכה/מומסת/שמן קנולה
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס בחמאה מומסת/רכה.
- מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת עיסה תפוחה.
- מוסיפים מחצית מכמות השמנת ואת הדבש, ומקציפים עד להטמעותם בעיסה.
- מערבבים בקערה קטנה קמח ואבקת אפייה - ומוסיפים לקערת המיקסר. מקציפים במהירות איטית עד להטמעות.
- מוסיפים את יתר השמנת החמוצה ומקציפים מעט.
- מוסיפים תמרים קצוצים ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
- יוצקים לתבנית המאפינס המשומנת, מפזרים צנוברים לעיטור ומכניסים לתנור. אופים במשך 30-32 דקות, או עד שקיסם הננעץ במאפין יוצא כשעליו פירורים או יבש.
- מוציאים, מצננים כ-20 דקות ומחלצים מהתבנית.
צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן
צילום: אסף אמברם
מומלצים