גורמים בלשכת רה"מ: עוד התקרבות מול ארה"ב
בלשכת נתניהו דוחים את הדיווחים כאילו השליח האמריקני מיטשל עיכב את בואו ארצה בשל הכוונה לבנות עוד 500 יחידות דיור ביהודה ושומרון, ומבהירים כי המגעים בין הצדדים נמשכים כרגיל: "הפערים מצטמצמים"
על רקע הדיווחים לפיהם שליח אובמה למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, מעכב את בואו לישראל בשל המחלוקת על אישורי הבנייה ל-500 יחידות דיור ביהודה ושומרון, בלשכת ראש הממשלה דווקא מביעים הבוקר (יום ב') אופטימיות, ומדברים על התקדמות נוספת שהושגה אמש. "נמשכת ההתקרבות בין ישראל לארה"ב, והפערים בשיחות עם מיטשל מצטמצמים", אמר ל-ynet מקור בכיר בלשכתו של בנימין נתניהו.
השליח האמריקני למזרח התיכון אמור להגיע לישראל במוצאי שבת, ולשהות בארץ יומיים. ביום ראשון הוא צפוי להיפגש עם
שר הביטחון, אהוד ברק, ולמחרת ייוועד עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. לפי התכנון המקורי אמור היה מיטשל להגיע לישראל כבר ביום חמישי, אך לוח הזמנים שלו השתנה, והוא צפוי להגיע ארצה באיחור של יומיים, ככל הנראה אחרי שיבקר במדינות ערב.
כך או כך, הן בלשכת נתניהו, הן במשרד החוץ והן גורמים אמריקנים דוחים מכל וכל את הטענה כי הסיבה לעיכוב בהגעתו של מיטשל היא המחלוקת על הודעת ישראל כי בכוונתה לאשר את הקמת יחידות הדיור. הצדדים טוענים כי רצף השיחות ביניהם נמשך כרגיל, כפי שהיה מאז הפגישה בין ראש הממשלה נתניהו למיטשל בלונדון, ולאחר מכן בפגישת השליחים המיוחדים יצחק מולכו ומייק הרצוג עם השליח האמריקני בוושינגטון בשבוע שעבר. לדברי גורמים בלשכת ראש הממשלה, בשיחות שהתנהלו אמש בין הצדדים נרשמה התקרבות נוספת.
לפי שעה נראה כי יש סיכוי שהצדדים יסכמו את המתווה לחידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים לקראת עצרת האו"ם שתחל ב-23 בספטמבר בניו-יורק. בשלב זה לא נמסרה הודעה על כך שתתקיים פסגה משולשת בהשתתפות אובמה, נתניהו, ונשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן. עם זאת, הצדדים צפויים להכריז על פסגה כזו בהמשך התהליך, והדבר עשוי להתבצע אחרי שמיטשל יבוא לירושלים במוצאי שבת.
למרות כל זאת, ארה"ב ממשיכה לעמוד על שלה, ומתנגדת בתוקף לאישורי הבנייה שינפיק שר הביטחון, אהוד ברק, ביממה הקרובה. לדברי גורמים ישראלים, ארה"ב מודעת - חרף התנגדותה זו - לתוכניתה של ישראל לאפשר גל של בנייה בטרם יוסכם המתווה. הם שבו ואמרו כי בנימין נתניהו, ראש הממשלה הישראלי הראשון שקיבל דרישה כזאת, ייאות להקפיא את הבנייה בהתנחלויות למשך כמה חודשים (ככל הנראה בין שישה לתשעה - ר.נ.), בתמורה למחוות נורמליזציה מצד מדינות ערב ונכונות של הפלסטינים להציג מחוות משלהם.