שתף קטע נבחר

 

Eee-ספר: אסוס עובדת על קורא ספרים

אחרי שפתחה את שגעון המחשבים הניידים הזעירים, מתפנה חברת אסוס לשוק קוראי הספרים האלקטרוניים. בתוכנית: קורא ספרים מהודר בעל מסך כפול, וקורא זול במיוחד

ASUS, החברה שמאחוריי המחשבים הניידים הזעירים (נטבוקים) Eee PC, עובדת על מתחרה לקורא הספרים Kindle של אמזון, שיקרא ככל הנראה Eee Reader.

 

קוראי ספרים אלקטרוניים הם מחשבים זעירים ודקים, שנועדו לקריאת טקסטים. הם בדרך כלל מגיעים עם מסך שחור-לבן בעל ניגודיות גבוהה, מה שמקל מאוד על קריאת טקסטים בלי לאמץ את העיניים, בניגוד למסכי מחשב רגילים. בנוסף, מגיעים חלק מהקוראים עם גישה ישירה לחנויות ספרים מקוונות, דרכן ניתן להזין את המכשירים בספרייה מכובדת של תכנים.

 

כרגע השחקניות החזקות בשוק הן חברת סוני, לה קיימים מספר דגמים, וחברת אמזון, שהדגם שלה, Kindle, זוכה בחודשים האחרונים לפופולריות עצומה בארצות הברית, שם הוא נמכר. ישנם עוד מספר קוראים של חברות קטנות יותר.

 

יוקרתי או פשוט

אסוס עדיין קמצנית בפרטים בכל הנוגע לקורא האלקטרוני שלה, אך בראיון ל-Times הבריטי נחשפו מספר פרטים בנוגע למוצר שהחברה מתכוונת להציג באופן רשמי עד סוף השנה.

 

אם הפרטים יתבררו כנכונים, אסוס תוציא שני קוראים אלקטרוניים: אחד מהם יהיה יוקרתי ויקר, ויתחרה על ליבם של חובבי הגאדג'טים הכבדים, והשני יהיה זול ופשוט,

וככל הנראה ינסה להתחרות בקוראים הפופולריים של אמזון וסוני.

 

הדגם היוקרתי הוא המעניין יותר מבין השניים: לפי המידע שנמסר, הוא יגיע עם שני מסכים צבעוניים, ויפתח כמו ספר (דמיינו מחשב נייד בעל מסך נוסף במקום מסגרת, שנפתח באופן מאונך). אחד מהמסכים לפחות יהיה מסך מגע, מה שיאפשר לדפדף בספרים הווירטואליים כמו שמדפדפים בספרים אמיתיים, ואף להשתמש במסך כמקלדת וירטואלית.

 

ASUS מתכוונת גם לצרף לדגם היקר קישוריות אינטרנט, מצלמת רשת ומיקרופון, כדי שיהיה ניתן להשתמש בו לשיחות טלפון בתוכנות VOIP, כגון סקייפ.

 

הדגם הזול יותר יזכיר, ככל הנראה, את קוראי הספרים שאנחנו כבר מכירים, כאשר תג המחיר שלו צפוי להיות זול במיוחד. כיום, קורא הספרים האלקטרוני הזול ביותר בבריטניה הוא ה-Cool-er, שעולה 189 ליש"ט. הקינדל, לשם השוואה, עולה 299 או 489 דולרים (בהתאם לגירסה). הקורא של אסוס, לעומת זאת, צפוי לעלות כ-100 ליש"ט בלבד.

 

הקורא המגויר?

השאלה הגדולה שנשארה עדיין פתוחה היא האם אסוס תהיה החברה שתתאים את קוראי הספרים האלקטרוניים גם לשוק הישראלי. רוב המוצרים הנמכרים היום כבר לא רלוונטיים לקהל הישראלי, עקב חוסר תמיכה בשפה העברית ואי זמינות של תכנים בארץ.

 

בכל הנוגע לדגם היקר יותר, יש להניח שמכיוון שהמפרט שלו מזכיר יותר מחשב נייד של ממש, הוא יריץ מערכת הפעלה שתתמוך בעברית, בין אם מדובר על מערכת Windows או הפצת לינוקס. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כאלה, רק אלקטרוניים
צילום: index open
מומלצים