נא להכיר: לווייתן, אולי שדה הגז הבא של תשובה
אחרי גילויי מאגרי הענק של גז טבעי בקידוחי "תמר" ו"דלית", ממשיכות קבוצות דלק ושותפותיה בחיפושי הגז בים התיכון ומתחילות בסקרים ססמיים שיגלו אם גם בשדה "לווייתן" יש גז בכמות בעלת פוטנציאל מסחרי
חברת דלק אנרגיה שבשליטת יצחק תשובה - השותפה במאגרי הגז הטבעי "ים תטיס", "דלית" ו"תמר" בים התיכון - מתחילה בימים אלה בביצוע סקרים ססמיים במה שאולי יהיה שדה הגז הבא שלה - "לווייתן". כך נודע ל-ynet. השדה נמצא דרומית -מערבית למאגר "תמר" שסמוך לחופי חדרה. הוא נמצא מחוץ למים הטריטוריאליים של מדינת ישראל, אך בתוך המים הכלכליים שלה - השטח שהמדינה יכולה לאפשר בו חיפושי גז ונפט.
בעקבות הצלחת קידוחי הבדיקה בשדות הגז תמר ודלית וגילוי פוטנציאל הגז האדיר של שני השדות, החליטה הקבוצה שבשליטת יצחק תשובה להרחיב את החיפוש בשטחים שמסביב למאגרים. לדברי גורמים בכירים במשק האנרגיה, החברה מצאה אינדיקציות ראשוניות להימצאותו של גז בשטח שדה "לווייתן". הסקרים הססמיים ימפו את השדה ויבהירו אם יש טעם לבצע קידוחים בשדה הגז הפוטנציאלי, ומה השטח שבו יתבצעו הקידוחים, שבהם יתברר אם בשדה נמצאת כמות מסחרית של גז טבעי.
תשובה, אגב, פלט שמו של שדה הגז הבא בכנס של חברת מידרוג שנערך אתמול בתל-אביב. תשובה, שהצהיר שהכסף שיצא ממאגרי הגז שלו יזכה את ממשלת ישראל בהכנסות של כמיליארד דולר בשנה, אמר ש"קדחנו רק בפסיק קטן מהשטח הפוטנציאלי" - והזכיר, אגב כך, את המילה "לווייתן" - אך קול תקיף של אחד מהמנהלים בחברה מיהר להשתיק אותו.
מאגר הגז תמר נמצא במי הים התיכון סמוך לחיפה, ודלית נמצא סמוך לחדרה. ההערכה היא שפוטנציאל הגז בתמר עומד על כ-178 מיליארד מטר מעוקב, בנוסף ל-15 מיליארד מטר מעורב הנמצאים בדלית. מדובר בכמות גז שהפוטנציאל המסחרי שניתן להפיק ממנה עומד על מאות מיליארדי דולרים. דלק מחזיקה במאגר בשותפות עם חברת האנרגיה הזרה האמריקנית נובל אנרג'י. בנוסף, מחזיקה דלק גם במאגר ים תטיס, בשותפות עם ישראמקו הישראלית. ים תטיס הוא מאגר הגז הפעיל היחיד בישראל, ומספק מאז תחילת שנת 2004 גז טבעי לחברת החשמל.