רמון בוחש בעבודה: קיים סדרת פגישות עם פרץ
ל-ynet נודע כי שני אויביו הגדולים של אהוד ברק קיימו סדרת מפגשים חשאיים, בהם דנו במהלכים פוליטיים. בכירים בקדימה: "המטרה היא לייצר אלטרנטיבה פוליטית, לא להרוס העבודה"
מה מתכננים הפעם חיים רמון ועמיר פרץ? הם היו חברים בשמינייה הנודעת של מפלגת העבודה והובילו יחד מהלכים פוליטיים, רבו ונפרדו לתקופה ארוכה, התקרבו בשנתה הראשונה של ממשלת אולמרט בזמן שכיהנו כשרים בכירים, וכעת - אולי הם חוזרים לשתף פעולה בזירה הפוליטית. יושב ראש מועצת קדימה, חיים רמון, ויושב ראש מפלגת העבודה לשעבר, עמיר פרץ - אחד היריבים הבולטים של אהוד ברק - קיימו בחודשים האחרונים סדרה של מפגשים חשאיים. תוכנן המלא של הפגישות עדיין לא ברור, אולם בשיחות ביניהם, עסקו רמון ופרץ גם בנושאים פוליטיים אקטואליים.
הפגישה האחרונה בין שני הפוליטיקאים הוותיקים התקיימה לפני שבוע-שבועיים, ומקורבים לשניים אמרו כי הם דנו ב"מגוון של נושאים". ל-ynet נודע כי רמון ופרץ עסקו גם במהלכים פוליטיים עתידיים, אולם נראה כי לא נידונו מהלכים פוליטיים קונקרטיים שיכולים להתרחש בקרוב. פרץ חבר בקבוצת ארבעת חברי הכנסת של מפלגת העבודה - תמיר, פינס, כבל ופרץ - שהחליטה לנתק עצמם מפעילות פוליטית במפלגה מאז ההחלטה להצטרף לממשלת נתניהו, ומהווים מעין אופוזיציה פנימית ליו"ר אהוד ברק.
מאז החלה הקבוצה לפעול, נפוצו דיווחים לפיהם מתקיימים מגעים שקטים עם בכירים בקדימה ובמרצ, במטרה לבדוק אפשרות של שיתוף פעולה אם אכן יפרשו מן העבודה. ח"כ יולי תמיר אף נפגשה עם יושבת ראש קדימה, ציפי לבני, ובעבודה יש המעריכים כי תמיר אכן מעוניינת להצטרף לקדימה. כעת נודע כי רמון קיים בתקופה האחרונה שיחות עם כמה חברי כנסת בסיעת העבודה וכן בליכוד, ובכירים בקדימה ציינו כי "המטרה היא לא להרוס את מפלגת העבודה, אלא לנסות לייצר אלטרנטיבה פוליטית כדי שבראש השנה הבאה הממשלה הגרועה הנוכחית לא תתקיים עוד".
פרץ, תמיר, כבל ופינס החליטו אמנם להוביל מהלך לפרישה ממפלגת העבודה, אולם בשל החוק המונע פרישה מסיעה אחת והקמת סיעה חדשה עם פחות משליש מחברי הסיעה המקורית - הם ממתינים ל"מורד" חמישי, שיאפשר להם לפרוש. במהלך החודשים האחרונים הוזכרו שמותיהם של דניאל בן סימון, שלי יחימוביץ' ופרופ' אבישי ברוורמן - כמי שעשויים לפרוש מן העבודה ולהצטרף למהלך. אלא ששלושת האישים דחו עד כה את האפשרות, ואמרו כי אין בכוונתם לעזוב את מפלגת העבודה.
לאחרונה גם נפוצו שמועות בעבודה לפיהן ב"קבוצת הארבעה" שורר מתח רב, וכי למעשה, ח"כ אופיר פינס החליט להישאר בעבודה ולנסות להתמודד על ראשותה בעתיד. פינס עצמו דחה את השמועות והכחיש אותן, ואילו איתן כבל אמר כי "אני מכיר את השמועות האלה. הן שקריות, ומי שמפיץ אותן אלה אנשי ברק, כדי לסכסך בינינו".
למרות הפגישות האינטימיות בין פרץ לרמון - האחרון הוא משונאיו הגדולים של ברק - נראה כי לפי שעה האפשרות כי מי מחברי העבודה יחבור לקדימה קלוש, הן מסיבות טכניות, והן מסיבות מהותיות. בכירים בקדימה המקורבים ללבני אמרו ל-ynet כי להערכתם "אם משהו יקרה, הרי שהארבעה ירצו קודם כל להקים סיעה משל עצמם, אולי מפלגה, ורק אז יחליטו מה קורה איתם. לפי שעה הם ממתינים לראות מה יקרה, כי הם צריכים את החמישי כדי לפרוש".
פורסם לראשונה 11/09/2009 00:03
רמון. מפגשים חשאיים
צילום: עופר עמרם
פרץ. יוביל לפרישה?
צילום: ירון ברנר
מומלצים