שתי קטיושות נפלו באזור נהריה; אין נפגעים
סמוך לשעה 15:45 נשמעו הדי פיצוצים באזור נהריה והגליל המערבי מבלי שנשמעה אזעקה. שתי רקטות נפלו בשטחים פתוחים ובשלב זה לא דווח על נפגעים או על נזק. צה"ל הגיב בירי לעבר מקורות השיגור בדרום לבנון. אין שינוי בשגרת החיים
הצפון מתחמם: הדי פיצוצים נשמעו אחר הצהריים (יום ו') באזור נהריה והגליל המערבי. במוקדי המשטרה, מד"א וכיבוי האש התקבלו קריאות מצד אזרחים, שדיווחו על קולות שריקה ופיצוץ באזור. מצה"ל נמסר כי שתי רקטות, ככל הנראה בקוטר 122 מילימטר, נפלו בשטחים פתוחים ואחת מהן אותרה סמוך לאחד הקיבוצים באזור. עד-כה לא דווח על נפגעים או על נזק.
גורמי ביטחון לבנוניים מסרו כי שלוש רקטות נורו לעבר ישראל.
אמצעי תקשורת במדינה דיווחו כי הירי בוצע מאזור העיר צור. צה"ל הגיב באש ארטילרית לעבר מקורות הירי, במטעים שבאזור הכפר טירה שבדרום לבנון. לפי הדיווחים בלבנון, צה"ל ירה לפחות 15 פגזים.
זמן קצר אחרי הירי, הגיש צה"ל תלונה רשמית לכוח יוניפי"ל, המוצב בגבול ישראל-לבנון. נציגים הכוח הבינלאמי צפויים להגיע בזמן הקרוב לאתר הנפילה ולהצטרף החקירה. "מדובר באירוע חמור ולכן התגובה הייתה חדה ומהירה", אמרו גורמים בצה"ל. גורם מדיני בכיר הטיל את האחריות לתקרית על ממשלת לבנון.
כוחות משטרה גדולים בפיקודו של סגן מפקד מרחב הגליל, ניצב-משנה קובי בכר, הגיעו למקום נפילת אחת הרקטות והחלו לגבות עדויות מאזרחים. למקום הגיע גם ראש המועצה האזורית מטה אשר, יהודה שביט, שאמר כי "בשלב זה אין כל שינוי בשגרת החיים".
דני בן שבת, תושב נהריה, סיפר ל-ynet: "אני גר בשכונת שפרינצק בחלקה הדרומי של נהריה ויודע לזהות נפילות של קטיושות. שמעתי שלוש נפילות סמוך לשעה 15:45. אחי סיפר לי שראה ניידות רבות ואמבולנסים שיצאו לכיוון השדות. לא הייתה אזעקה". עד ראיה אחר, יריב, סיפר: "היינו בים כשלפתע נשמע פיצוץ חזק ולאחריו עלתה פטרייה גדולה באוויר. זמן רב שלא שמענו את הרעש הזה, אבל היה ברור לכולם שמדובר בקטיושה".
אזור אחת הנפילות הגליל המערבי (צילום: עידו בקר)
בצה"ל מעריכים: אירוע נקודתי
נפילת הקטיושה האחרונה בשטח ישראל אירעה ב-21 בפברואר. שתי רקטות נפלו סמוך לבית ביישוב בגליל המערבי וכתוצאה מכך נפצעו שלושה בני אדם באורח קל ושניים לקו בחרדה. נזק נגרם למבנה. גורמים בלבנון מסרו אז כי רקטה נוספת שנורתה התפוצצה בשטח לבנון. גם אז הגיב צה"ל באש לעבר מקורות הירי.
גורמים בצה"ל העריכו כי ירי הקטיושות אחר הצהריים הוא אירוע נקודתי, שאינו מעיד על כוונה של חיזבאללה או ארגונים אחרים לחמם את הגזרה. בצה"ל הזכירו כמה מקרים שאירעו לאחר סיום מלחמת לבנון השנייה, בהן נורו קטיושות לעבר ישראל.
פרשננו לענייני ביטחון, רון בן ישי, מציין כי ירי הרקטות בא ככל הנראה על-רקע המתיחות בין המחנה האנטי-סורי לחיזבאללה סביב הקמת הממשלה החדשה בלבנון. עם זאת, לא סביר שהירי בוצע על-ידי חיזבאללה עצמו, אלא על-ידי ארגון פלסטיני או ארגון אחר המסונף לג'יהאד העולמי כפי שאירע כבר בעבר.
אתמול הודיע המיועד לתפקיד ראש הממשלה הבא, סעד אל-חרירי, כי לא הצליח להגיע להסכמות על מבנה ממשלת האחדות, והוא מוותר על הניסיון להרכיב ממשלה. ואולם הבוקר דיווח העיתון "אל-אחבאר" כי נשיא לבנון, מישל סולימאן, צפוי להטיל חרירי לנסות להקים ממשלה בשנית.
המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום