ארה"ב: מוכנים לשיחות ישירות עם צפון קוריאה
בצעד חריג הודיעה וושינגטון כי הסירה את התנגדותה לשיחות דו-צדדיות עם צפון קוריאה. המטרה: לעודד את המדינה הקומוניסטית לשוב לשיחות רב-צדדיות, ולהתפרק מגעין
וושינגטון משנה כיוון: הממשל האמריקני הודיע אמש (יום ו') כי יהיה מוכן לקיים שיחות ישירות עם צפון קוריאה, במסגרת ניסיונותיו להשיב את המדינה הקומוניסטית לשולחן המשא ומתן על תוכניתה הגרעינית.
"ישנה הסכמה לפיה אנו מוכנים לקיים שיחות דו-צדדיות במסגרת ניסיון להשיג יעדים ארוכי טווח", אמר דובר מחלקת המדינה האמריקנית, פי.ג'יי קרוולי. מדובר בשינוי מדיניות דרמטי מצידה של וושינגטון, שהתעקשה עד כה כי תסכים לקיים שיחות דו-צדדיות עם צפון קוריאה אך ורק במידה שתסכים לשוב לשיחות הרב-צדדיות.
צפון קוריאה הביעה לאחרונה נכונות לקיים מגעים עם הממשל האמריקני, ואף הזמינה את השליח האמריקני המיוחד לאזור, סטיבן בוסוורת, לבקר במדינה - אולם התמידה בסירובה לשוב לשולחן המשא ומתן.
עם זאת, נקט הממשל הקומוניסטי במדינה בכמה צעדים חיובים בחודשים האחרונים - בהם שחרור שתי העיתונאיות האמריקניות שהוחזקו בפיונגיאנג, וקיום שיחות עם שכנתה מדרום בנושא איחוד משפחות שהופרדו לאחר המלחמה בין שתי המדינות.
לדברי קרוולי, מטרת השיחות תהיה לעודד את צפון קוריאה לשוב לשיחות עם שש המעצמות, ו"לנקוט בצעדים חיוביים לקראת פירוק מגרעין".
פיונגיאנג פרשה מהמגעים הבינלאומיים עם שש המעצמות בחודש אפריל, ואף ספגה השנה ביקרת חריפה מצד האו"ם בעקבות ניסויים גרעיניים ושיגור טילים בליסטיים שביצעה חרף התנגדות עזה מצדה של הקהילה הבינלאומית. קרוולי הדגיש כי ארה"ב זוכה לתמיכתן של יתר המדינות המעורבות במגעים, בהן דרום קוריאה, יפן, סין ורוסיה.
על אף הצעדים החיוביים, ממשיכה צפון קוריאה "לשחק באש": לפני כשבוע
הודיעה כי הגיעה לשלבים האחרונים של העשרת אורניום - מהלך שיאפשר לה מסלול חדש לייצור נשק גרעיני, בנוסף לתוכנית העשרת הפלוטוניום שלה.
סוכנות הידיעות הרשמית במדינה דיווחה כי פיונגיאנג הודיעה למועצת הביטחון של האו"ם כי למרות המחאות הבינלאומיות, היא ממשיכה עם תוכניותיה הגרעיניות. "אנחנו מוכנים הן לדיאלוג והן לסנקציות", כתבה צפון קוריאה למועצת הביטחון, "אם החברות הקבועות במועצה רוצות להטיל עלינו סנקציות לפני דיאלוג, אנחנו נגיב בהגברת ההרתעה הגרעינית שלנו לפני שניפגש איתם לשיחות".