שתף קטע נבחר

 
צילום: חיים הורנשטיין ו -AP

"אבל על בן הגיבור איחד את ישראל". סיקור עולמי

ידיעות על מות אסף רמון פורסמו בהרחבה בתקשורת העולמית וה-BBC דיווח כי האירוע "זעזע את המדינה ואיחד את האזרחים באבלם". לוס אנג'לס טיימס הסביר לקוראיו כי מותו של כל חייל וטייס מקבל תשומת לב מיוחדת, אך מקרה זה מיוחד עוד יותר

מותו של סרן אסף רמון באסון המטוס מעסיק הבוקר (יום ב') לא רק את כלי התקשורת בארץ, אלא גם מחוץ לה. בכמה מסוכנויות הידיעות דווח דבר התרסקות המטוס עוד טרם שהותר לפרסום כי ההרוג הוא בנו של האסטרונאוט הישראלי הראשון.

 

 

רשת השידור הבריטית BBC פרסמה ידיעה שכותרתה "בנו של הגיבור הישראלי נהרג בהתרסקות מטוס". בידיעה נכתב כי "אילן רמון - טייס קרב לשעבר בעצמו - נחשב לגיבור לאומי בישראל, וכלי התקשורת הפסיקו את שידוריהם הרגילים כדי לדווח על מות בנו". בהמשך פרסם אתר האינטרנט של הרשת מצגת תמונות, המגוללת את סיפורו של אסף רמון. במצגת מופיעה תחילה תמונתו של אסף על רקע תמונת אביו, אחר כך בטקס סיום הקורס, ובסופה צילומים מאתר ההתרסקות.


מותו של אסף רמון בתמונות באתר ה-BBC (צילום מסך)

 

בסוכנות הידיעות הצרפתית, שהיתה הראשונה לדווח על ההתרסקות, נכתב כי "הידיעה זיעזעה את המדינה היהודית ואיחדה את האזרחים באבלם". הסוכנות ציינה את המהירות שבה הגיעו בכירי הממשלה והצבא לבית המשפחה ברמת גן, ואת השידורים המיוחדים בערוצי הטלוויזיה, בהם שודרו תמונות של רמון מקבל את כנפי הטיס מהנשיא שמעון פרס.

 

גם העיתון האמריקני "לוס אנג'לס טיימס" התייחס לנושא וכתב כי "מותו של כל חייל או טייס מקבל תשומת לב מיוחדת ומביא לתחושת אבל משותפת בישראל - מדינה קטנה שבה האזרחים היהודים מחוייבים להתגייס לשירות צבאי. עם זאת, המקרה הזה הוא מיוחד עוד יותר. אביו של אסף, אילן רמון, היה בן ונכד ולניצולי שואה וגיבור לאומי בזכות עצמו. הוא לקח חלק בתקיפת הכור העיראקי ב-1981 ומאוחר יותר הפך לאסטרונאוט הישראלי הראשון".

 

ידיעה על ההתרסקות פורסמה בתוך זמן קצר גם ברשת "אל-ג'זירה"

הקטארית, ואף בטלוויזיה האיראנית הרשמית באנגלית "פרס טי.וי". בשני האתרים היא זכתה למקום בולט בעמוד הראשי, אך כללה בעיקר דיווח לקוני הלקוח מסוכנויות הידיעות.

 

הידיעה ב"פרס טי.וי". מצטטת את סוכנויות הידיעות ואינה בעלת נימה אנטי-ישראלית, למרות שהתחנה נחשבת לשופר של הממשל האיראני. עם זאת, התגובות לידיעה כללו בעיקר תאוריות קונספירציה שהאשימו את המוסד בהתרסקות, או לחילופין היללו את חמושי החמאס, שלטענת כמה מהמגיבים ירו לעבר המטוס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
אילן רמון. "נחשב לגיבור לאומי"
צילום: איי פי
הידיעה באתר הטלוויזיה האיראנית
צילום: Press Tv
מומלצים