My6Sense - החוש הדיגיטלי הששי שלכם
שטף המידע שמציף אותנו מדי רגע רק הולך וגובר - איך מתמודדים? היישום My6Sense בא לתת מענה לבעיה ולספק לנו המלצות קריאה. גל מור בדק
שלל היישומים "המגניבים" ל-iPhone מטשטשים את העובדה כי היתרון המשמעותי של האפליקציות עבור הגאדג'ט הסלולרי הוא בערך שהן מייצרות למשתמש - העסקי והביתי כאחד.
כמה רגעים לפני שקדחת האייפון תכה בקהל הרחב באוקטובר 2009, לי לפחות ברור לחלוטין שהישראלים ישתגעו על יישומי ה-iPhone - בין אם חינם או בתשלום. ולכן, מה יותר
טבעי מהפניית הזרקור לאפליקציה חדשנית שפותחה על ידי חברה ישראלית?
הכוונה היא ל-My6sense, שמנסה לפתור אחת מתופעות הלוואי המהותיות בעידן המידע - עומס הולך וגובר של חדשות, וערבוב בין רעשים לבנים לאותות רלוונטיים (signal vs noise). בדיקה פשוטה תגלה כי כמות המידע החדש אליו אנו נחשפים מדי יום רק הולכת וגדלה, ולו בשל העובדה כי אין די שעות ביממה כדי לעכל את כל המידע החדש. על כן, שירותים כמו MySense הופכים נחוצים יותר עם הזמן.
רוב קוראי ה-RSS הם "טיפשים". הם אינם פותרים את בעיית הרעש הלבן, אלא רק להיפך - מחריפים אותה. בגוגל רידר, למשל, כל היזן RSS חדש יתווסף לזרם החדשות מכל המקורות שצירפתם בעבר עד שלבסוף תתקשו לעקוב אחר כל מה שחדש. על כן, שירותים כאלה מעודדים את המשתמש לצמצם במקורות התוכן שהוא צורך מהם במקום להרחיב, ובכך הם חותרים תחת המטרה הבסיסית שלהם - לאפשר לנו להתעדכן בחדשות מהרשת בקלות וביעילות.
שירותים חדשנים יותר דוגמת Feedly שסקרנו כאן, מנסים להתאים אישית את החדשות עבור המשתמש ולהציג לו רק את התכנים שעשויים לעניין אותו. My6sense תוקף את הבעיה מכיוון שונה.
אינטואיציה דיגיטלית
החברה פיתחה טכנולוגיה של "אינטואיציה דיגיטלית", מנגנון לדירוג תכנים על פי הרלוונטיות שלהם למשתמש, המיושם על כל מקורות התוכן שמגדיר הגולש. אפשר להתנסות בטכנולוגיה באמצעות יישום ה-iPhone (ועבורו בלבד, בשלב זה) שהושק בחודש שעבר. ניתן להוריד את היישום בחינם מחנות iTunes.
במסגרת תהליך הההתקנה תתבקשו להגדיר את קוראי הRSS שלכם וחשבונות מרשתות חברתיות (streams) - פייסבוק, טוויטר, גוגל רידר ואחרים. במקום לנסות להתמודד עם מאות כותרות חדשותיות מדי יום, My6sense שואף להציג לכם רק את העדכונים שבאמת יעניינו אתכם. האם הוא עומד בהבטחה?
בניגוד לשירותים אחרים המחייבים את המשתמש בתהליך לימוד מפרך, או מילוי הגדרות עבור התאמה אישית (customization), היופי ב-My6sense, הוא אפס מאמץ מצד המשתמש - אתה מגדיר את מקורות התוכן וקאבום! העדכונים הרלוונטיים מתחילים לזרום. אפשר להשתמש ביישום גם כקורא RSS רגיל - פשוט לחצו על הלשונית Time ותקבלו את כל העדכונים בסדר כרונולוגי.
האם היישום קורא מחשבות? לא בדיוק. האינטואיציה הדיגיטלית נבנית באמצעות לימוד הרגלי הקריאה והשיתוף (הפצה של מאמר מעניין לרשתות חברתיות) שלכם. ככל שתשתמשו בשירות יותר, כך יהפכו המלצות הקריאה למדויקות יותר. עם הזמן יציע לכם השירות כותרות ממקורות תוכן שלא בהכרח הגדרתם מראש אך הן עשויות לעניין אתכם, "לדעתו" של היישום.
מד האינטואיציה הדיגיטלית המוצג בראש היישום ממחיש עד כמה אתם "מתקדמים" בשימוש בשירות בסולם של 1 עד 6, המייצגים מעין ששה חושים, כאשר דרגה 6 היא החוש השישי - השלב שבו האינטואיציה הדיגיטלית שלכם מפותחת ביותר. My6sense בהחלט עונה על כל הציפיות.
הפחד מפספוס
מתוך הכותרות שהוצגו בזרם העדכונים בלשונית Top Messages רובן היו בהחלט כאלה שהיינו מקליקים עליהן, אילו היינו מבחינים בהן במסגרת זרם עדכונים מורחב יותר הכולל גם כותרות שלא בהכרח מעניינות אותנו. אפשר לשתף כל קישור מעניין עם החברים ברשתות חברתיות בהן פייסבוק, טוויטר ואחרות. נוסף על כך, השירות חשף בפני כותרות מעניינות מאוד ממקורות RSS שלא הייתי מנוי עליהם מלכתחילה. על כן, MySense סיפק לי ערך מוסף רב ואף חשוב מכך - לא בזבז את זמני עם כותרות לא רלוונטיות.
על אף ש-My6sense הוא שירות מצוין ואפשר רק לקוות שבקרוב תצא גם גירסה ל-PC ופלטפורמות נוספות, אני תוהה אם שירותים המציעים חדשות מותאמות אישית, טובים ככל שיהיו, יספקו את צורכי המשתמשים.
האם נסכים "לסמוך" עליהם אם יציעו כותרות רלוונטיות או שתיוותר התחושה כי אנו עלולים לפספס משהו. ולו רק בזכות העובדה כי אנשים הם יצורים משתנים וכך גם הרגלי הקריאה שלהם. ייתכן שהקישור שישנה את חייכם כלל אינו במסגרת העדכונים שאתם "אמורים" להתעניין בהם בדרך כלל, ובמקרה כזה גם My6sense עלול לפספס. על כך, אין לי תשובה חד משמעית.
רוצים עוד מיץ אינטרנט סחוט טרי? בקרו בחורים ברשת או בטוויטר של גל מור