ליברמן: גולדסטון לא נתן לעובדות לבלבל אותו
שר החוץ הצטרף למתקפה ההסברתית בעקבות דו"ח ועדת האו"ם לבדיקת אירועי "עופרת יצוקה": "הוועדה הוקמה כדי למצוא את ישראל אשמה בפשעים שנקבעו מראש, בשליחות מדינות שהמושג 'זכויות אדם' לא מוכר להן". היום צפוי להתקיים במועצת הביטחון דיון על המצב במזרח התיכון
"ועדת גולדסטון היא ועדה שהוקמה במטרה למצוא את ישראל אשמה בפשעים שנקבעו מראש, וחברי הוועדה לא נתנו לעובדות לבלבל אותם". כך אמר הבוקר (יום ה') שר החוץ וסגן ראש הממשלה, אביגדור ליברמן, שהגיב לראשונה לדו"ח החמור של ועדת הבדיקה לבחינת ארועי "עופרת יצוקה".
ליברמן, העושה בימים אלה בביקור במספר מדינות בבלקן, אמר כי מסקנות הוועדה היו ידועות מראש, והאשים את חבריה בשירות מטרותיהן של מדינות אינטרסנטיות.
דו"ח גולדסטון - המסקנות והסערה:
- העדויות: איאד נותר לדמם למוות באזיקים
- משרד החוץ: גולדסטון קיבל ספר עבה - והתעלם
- תושבי הדרום שהעידו: זה היה משחק מכור
- חמאס: הדו"ח לא מאוזן ולא אובייקטיבי
- מקורבי אולמרט תוהים: למה צריך 17 ועדות?
- הדו"ח מסוכן לישראל / פרשנות
"כל מטרת הדו"ח, למן הרגע שהוחלט לכתוב כזה, הייתה לקעקע
את דמותה של ישראל בשליחותן של מדינות שהמושגים 'זכויות אדם' ו'מוסר לחימה' כלל אינם מופיעים בלכסיקון שלהן", האישם שר החוץ.
ליברמן הוסיף: "אני יכול לומר בפה מלא, וכך גם כל אדם הבוחן את הדברים בצורה אובייקטיבית, כי צה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר בעולם, והוא נאלץ להתמודד עם הטרוריסטים השפלים ביותר, השמים להם למטרה להרוג נשים וילדים, ומסתתרים מאחורי נשים וילדים".
שר החוץ טען עוד כי "דו"ח גולדסטון רוצה להחזיר את האו"ם לימיו האפלים, שבהם נקבע בו, גם כן בהנהגתן של מדינות אינטרסנטיות, כי הציונות היא גזענות". לדבריו, "לדו"ח גולדסטון אין כל ערך משפטי, עובדתי או מוסרי, ויותר משהוא מעיד על מדינת ישראל - הוא מעיד על מחברי הדו"ח ושולחיהם".
גולדסטון מסייר ברצועת עזה, בעת הכנות הדו"ח (צילום: רויטרס)
תגובתו של ליברמן מצטרפת לשורה נרחבת של גינויים והתקפות מצד גורמים בכירים בישראל, הנמשכת ברציפות מאז פורסם הדו"ח ביום שלישי השבוע. אותה מתקפה מתואמת נועדה למזער את הנזקים האפשריים שעלול המסמך להסב לישראל, לבכירי השלטון בזמן המבצע בעזה ולקצינים בכירים בצה"ל.
יצוין כי ועדת גולדסטון קבעה כי יש אפשרות לאחריות אישית פלילית באשר לחלק מהארועים בעזה. מומחים ישראלים למשפט בינלאומי הסבירו כי הדבר עלול להגיע לכדי תביעות נגד הבכירים במדינות שונות, שבהן החוק מאפשר זאת.
האם הדו"ח יעלה לדיון במועצת הביטחון?
אמש הצטרף גם סגנו של ליברמן, דני איילון, לאותה מתקפה הסברתית נרחבת. בפגישה עם שגרירת ארצות-הברית באו"ם, סוזן רייס, אמר כי וושינגטון ומדינות מערביות נוספות "צריכות לוודא שהדו"ח יישאר בז'נבה ושלא יגלגלו אותו לאו"ם".
דיפלומטים ישראלים פועלים בוושינגטון, ניו-יורק וז'נבה, בתיאום עם מקביליהם
מארצות-הברית. האמריקנים נבוכים מהדו"ח הזה, מבינים את חומרתו, ובוחנים כיצד להגיב. היום צפוי להתקיים דיון שגרתי חודשי במועצת הביטחון של האו"ם על המצב במזרח התיכון. זה יהיה דיון סגור, אבל צפוי שמדינות שונות יעלו את דו"ח גולדסטון לדיון.
במקביל לדברים, התברר כי גם במחלקת המדינה בוושינגטון זועמים על הדו"ח ועל עיתוי פרסומו, הפוגע בדבריהם בקידום התהליך המדיני. בכיר במחלקת המדינה אמר ל-ynet כי מדובר בדו"ח ארוך מאוד, המחייב לימוד קפדני הם מסרבים להתייחס לתוכנו. עם זאת, בוושינגטון מזכירים כי ארה"ב התנגדה למנדט החד-צדדי של ועדת החקירה. "אנחנו מאוד מודאגים מכמה מסקנות בדו"ח", אמר הבכיר.