אחמדינג'אד הזמין יהודים למפגש בניו יורק ונדחה
נשיא איראן יקיים ארוחת ערב בשבוע הבא, יממה לאחר נאומו באו"ם, אבל רבים מהמוזמנים לא מתכוונים להופיע. ל-ynet נודע כי כמה ארגונים יהודיים הוזמנו אף הם, אך כולם סירבו
חיים קשים צפויים לנשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, בארצות-הברית - לשם יגיע בשבוע הבא כדי לנאום בעצרת הכללית של האו"ם. הנשיא האיראני הזמין רבים, בהם יהודים, לארוחת ערב ביום חמישי בניו-יורק, אבל ההיענות תהיה הפעם דלה. ארגונים ואנשי אקדמיה שהוזמנו לארוחה מתכוונים להחרימה בגלל הדיכוי האלים של המפגינים ברחובות טהרן בעקבות הבחירות לנשיאות ב-12 ביוני.
משלחת איראן לאו"ם שיגרה הזמנות לפרופסורים ואנשי מחקר, שנהגו בעבר להשתתף באירועים
של אחמדינג'אד, בנימוק של פתיחות. ל-ynet נודע כי איראן פנתה גם לארגונים יהודיים והזמינה אותם לארוחה, אולם כולם סירבו. במסגרת מאמציו לשפר את תדמית איראן החליט אחמדינג'אד להגיע לארה"ב כשהוא מלווה ביהודי היחיד המכהן בפרלמנט האיראני, סיאמק מרה-סדק.
העיתון "וושינגטון טיימס" דיווח כי גם המוזמנים האחרים החליטו להחרים את האירוע ואלה שמתכוונים להגיע, יעשו זאת רק כדי למחות על הפרות זכויות האדם של המשטר האיראני.
ג'ים וולש, מומחה לפירוק גרעיני באוניברסיטת MIT, הצהיר כי בכוונתו להגיע כדי להציג לנשיא איראן שאלה על מעצרם של עמיתיו החוקרים האיראנים, שעימם היה בקשר בשנים האחרונות. במקביל, איראנים בארצות-הברית פנו לדיפלומטים זרים באו"ם לקום ולעזוב את אולם המליאה בעת נאומו של אחמדינגאד.
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, קרא הערב לממשלת איראן "להוכיח שתוכנית הגרעין שלה היא למטרות שלום". באן אמר במסיבת עיתנאים במטה האו"ם בניו יורק שבפגישותיו עם אחמינג'אד הוא האיץ בו לאפשר לפקחים זרים לבחון את תוכנית הגרעין של טהרן.
בביקוריו הקודמים בניו-יורק כנשיא איראן, זכה אחמדינג'אד להזמנות של אוניברסיטת קולומביה, למכון המחקר המפורסם "המועצה לקשרי חוץ" ולארגון דתי. הפעם הוא לא קיבל אף הזמנה. לעומת זאת, הוא צפוי להיתקל בהפגנות וביטויי סלידה - חריפים יותר מבעבר ואפילו התעלמות.
בניו-יורק נערכים גם לביקורו של נשיא לוב, מועמד קדאפי, שארצות-הברית זועמת עליו בעקבות קבלת הפנים שערך למחבל
שהיה מעורב בפיצוץ המטוס מעל לוקרבי, ששוחרר לאחרונה.
אחמדינגאד וקדאפי לא הוזמנו לאירוע החגיגי שיקיים הנשיא האמריקני, ברק אובמה, במלון וולדורף אסטוריה. ההיסטוריון של האו"ם, סטנלי מייסלר, אמר כי בואם של נשיא איראן ושליט לוב היא השנויה ביותר במחלוקת מאז הופעתם לעצרת הכללית של יאסר ערפאת ב-1974 ופידל קסטרו ב-1995. נגד השניים צפויות הפגנות בשדרה הראשונה מול בנין האו"ם. בינתיים מנסה נשיא איראן לרכך את הציבור האמריקני, בראיון שהעניק לכתבת רשת NBC שישודר הלילה.